Tuotteet

Vaikka varsinainen tee valmistetaan teepensaan lehdistä, myös erilaisista yrteistä sekä kasvi- ja hedelmäuutteista valmistettavia kuumia juomia kutsutaan teeksi. Tutustu yleisimpiin teejuomiin.

Yrttiteet ja muut teejuomat

Mitkä ovat yleisimmät teejuomat?

Vaikka varsinainen tee valmistetaan teepensaan lehdistä, myös erilaisista yrteistä sekä kasvi- ja hedelmäuutteista valmistettavia kuumia juomia kutsutaan teeksi. Tutustu yleisimpiin teejuomiin ja voit tilata teet ja teejuomat Food Market Herkun verkkokaupan kattavasta teevalikoimasta.

ROOIBOS

Rooibos, eli punainen tee, saadaan pensaasta nimeltä Aspalathus linearis, joka kasvaa Cederberg-vuorten alueella Etelä-Afrikassa. Rooibos ei sisällä lainkaan kofeiinia, mutta sen sijaan runsaasti antioksidantteja ja useita ravintoaineita, kuten fluoria, rautaa, kaliumia, kalsiumia, kuparia, mangaania ja sinkkiä. Juoman maku on pyöreä ja makeahko, eikä se muutu hautuessa kitkeräksi.

Rooibos-teen valmistus: 90–100-asteinen vesi.

MATE

Eteläamerikkalainen mate-juoma saadaan Yerba mate Ilex paraguariensis -kasvista. Maku muistuttaa tavallista teetä. Perinteisesti mate nautitaan kalebassista eli kurpitsan muotoinsesta juoma-astiasta pillillä imien. Mate sisältää paljon eri mineraaleja, antioksidantteja ja saponiineja suurina pitoisuuksina. Maten maku ei muutu karvaaksi pitkässäkään haudutuksessa ja samoja lehtiä voi käyttää useamman kerran.

YRTTITEE

Yrtti-, kuivahedelmä-, marja- tai kukkauute ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä teetä. Yrttiteejuomia on lukemattomia laatuja, joilla on erilaisia ominaisuuksia ja enemmän tai vähemmän väitettyjä terveysvaikutuksia.

KAMOMILLATEE

Kamomillateellä on rauhoittava vaikutus, myös vatsalle.

PIPARMINTTUTEE

Piparminttutee piristää ja edistää ruoansulatusta.

RUUSUNMARJATEE

Ruusunmarjateessä on runsaasti C-vitamiinia ja se auttaa torjumaan infektioita, esimerkiksi uhkaavaa flunssaa.

FENKOLITEE

Fenkolitee rauhoittaa rauhatonta vatsaa ja voi stimuloida imettävän äidin maidontuotantoa.

Saatat pitää myös näistä