
HOK-Elannon uusi, yhdessä huippukokki Tomi Björckin kanssa kehitetty HERKKU Premium Edition by Tomi Björck -ruokatuotesarja tuo helposti valmistettavia ravintolatason makuelämyksiä koteihin. Eri puolilta maailmaa inspiraationsa saaneet grillaustuotteet ja valmiit ateriat rantautuvat pääkaupunkiseudun Prisma-, S-market-, Alepa- ja Food Market Herkku -myymälöihin toukokuun lopussa.
Ruokatuotesarjaan kuuluu ensivaiheessa HERKKU GRILLS-grillaustuotteita sekä viisi erilaista käsintehtyä HERKKU Premium Edition by Tomi Björck -valmista ateriaa, jotka valmistetaan HOK-Elannon Herkkukeittiössä Vantaalla.
”Olen erityisen ylpeä tästä annoksesta. Currytahnoja tehdään enää harvoin alusta asti käsityönä, ja nyt saamme tuoda itsetehdyn klassisen vihreän curryn suomalaisten kotipöytiin – ja vielä vegaanisena!”
”Australiassa asuessani vihannesten määrä on lähes huomaamatta kasvanut keittiössämme. Halusin tehdä tulevaisuuden syömistä edustavan annoksen, joka on samalla kevyt, ravintorikas ja supermaukas.”
”Sain idean yhdistää yuzu-sitrushedelmää ja misotahnaa aikoinaan Tokion kalamarketissa. Upea nähdä miten tämä toteutuu nyt Suomessa ja kuinka maku täydentyy vielä käsin kuorituilla katkaravuilla.”
Harissan, paahdetun paprikan ja chorizo liemen makucombo vie ajatukseni Espanjaan ja ensimmäiselle ulkomaanmatkalleni, kun lähdin 18-vuotiaana maailmalle kokkailemaan.”
”Paahteinen possu ja makea karamelli sointuu balilais-henkisen riisin kanssa suussa sulavaksi yhdistelmäksi. Annoksessa yhdistyy hienolla tavalla kotimaiset raaka-aineet ja makumuistot maailman ääristä.”
Mehukas ja lihaisa hummeri ei ole lainkaan niin vaikea valmistaa kuin monesti kuvitellaan. Hummeri on valmiiksi puolitettu ja putsattu, joten valmistus on todella helppoa ja onnistuu jokaiselta kotikokilta. Nappaa tästä kesän hittiherkusta ohje ja pistä grilli kuumaksi.
Tee näin
HERKKU Premium Edition -ruokatuotesarjassa tullaan näkemään lisää inspiroivia uutuuksia vielä tämän vuoden aikana. Björck toimii HOK-Elannon virallisena ruokalähettiläänä seuraavat vuodet.
– Laadukkaiden raaka-aineiden ja autenttisten makuelämysten arvostus jatkaa kasvuaan, ja kotikokit janoavat onnistumisen elämyksiä. Tehtäväni on yhdessä HOK-Elannon tuotekehitystiimin kanssa antaa kaikille mahdollisuus nauttia ja valmistaa kotona ravintolatason annoksia, Björck sanoo.