Tuotteet

Hyvää herkkukuuta! Food Market Herkussa ollaan valmiina makeannälkäisille asiakkaille

Helmikuun alussa syödään runebergintorttuja ja kuun lopulla laskiaispullia. Food Market Herkun Bakeryn Herkkumestari Aki Laakkonen antaa herkkuvinkkejä helmikuun Yhteishyvässä.

teksti Sirkku Saariaho | kuvat Päivi Ristell

Rommilla vai punssilla? Mantelimassalla vai hillolla?

Runebergintorttujen ja laskiaispullien täytteet ovat niin makuasioita, että on mahdotonta nimetä asiakkaiden ehdotonta suosikkia. Molempien leivosten kysyntä alkaa hyvissä ajoin ennen sesonkia. Muutama vuosi sitten tulivat minirunebergit. Niitä menee paljon.

Helmikuussa taitaa olla monia herkkuraateja koolla?

Kyllä! Tiskillä huomaa, että monilla asiakkailla on oma makuraati. He tietävät lehtien makutestivoittajat ja valitsevat omaan maisteluunsa eri valmistajien runebergintorttuja tai laskiaispullia.

Mikä sesonkileivos vielä puuttuu?

Usein kysytään ruotsalaisuuden päivän, svenska dagenin, leivonnaista. Ehkä sellainen pitäisi olla.

Mitä uutta Bakeryssä on nyt?

Meillä on paljon pienten leipomoiden tuotteita. Esimerkiksi Eromangan piirakat ja Leibomo Limbun man-chego- ja karpaloskonssit ovat mahtavia. Skonssit tulevat iltapäivällä ja loppuvat äkkiä. Le Moulinin manteli-kroissantit ovat suussasulavia.

Vegaaniset ja gluteenittomat leivät ja leivonnaiset ovat iso trendi. Niiden valikoima on kasvanut kivasti.

Kerro jotakin, mitä asiakkaat eivät ehkä tiedä Herkku Bakerystä?

Bakery-osastolla siivutamme pyynnöstä melkein leivän kuin leivän. Se on kätevää varsinkin, jos leivässä on kova kuori. Kun kerran kokeilee, tulee melko varmasti uudestaan hakemaan siivutettua leipää.

Mitkä ovat henkilökohtaisia suosikkejasi?

Leipäsuosikkini on täysjyväkauraleipä. Pullista Patisserie Teemu Auran kardemummarahkapulla on suosikkini. Runebergintortussa saa olla punssia tai rommia. Laskiaispullani haluan vadelmahillolla. Kunnon kahvia pitää saada molempien kanssa.

FAKTA:

TARJOA VIERAILLESI leivosten maistelumenu

Leivosten maistelumenun idean olen oppinut asiakkailta. Se sopii kakun tilalle tai jälkiruuaksi.

Valitse tiskiltä laatikollinen leivoksia, montaa eri laatua ja tyyliä. Tarjoile leivokset isolta vadilta. Jokainen saa leikata leivoksista mieleisiään palasia rohkeutensa ja mieltymystensä mukaan.

Tarjoa leivosten kanssa kahvia, teetä tai kuohuviiniä.

Vinkki: Herkkumestari Aki Laakkonen

Aki Laakkonen on aina ollut kaupassa töissä, mutta Helsingin keskustan Food Market Herkun Bakeryssä Herkkumestarina vasta kaksi vuotta. ”Se oli hyvä urasiirtymä. Olen innoissani uudesta tekemisestä ja kaikista tuotteista.”