Tuotteet

Juustoasiantuntijan valinnat: nämä makuparit ovat mätsi!

Jotain pehmeää, jotain rapeaa, jotain suolaista, jotain makeaa! Erilaiset makuyhdistelmät täydentävät toisiaan – vain mielikuvitus on rajana. Jos loputtomat mahdollisuudet hämmentävät, kurkkaa juustoasiantuntijan vinkit täydellisistä makupareista!

Juustoasiantuntija Camilla Malisen lempiasetelma on runsas juustotarjotin, jolle on nostettu erilaisia makuja suolaisesta makeaan. Tarjottimelle voi nostaa perinteisten hedelmien ja hillojen lisäksi myös pähkinöitä ja leikkeleitä, kuten ilmakuivattua kinkkua tai salamia. Ja vaikkapa suklaata! Juustoasiantuntija kehottaakin testaamaan erilaisia yhdistelmiä ja löytämään omat suosikit.

Jotta tarjottimen kokoaminen ei kuitenkaan menisi aivan metsään, kokosi juustoasiantuntija parhaat vinkit niin aloittelevan juustosuun kuin voimakkaampien makujenkin ystäville.

Joulun parhaat makuparit:

SOPII ALOITTELIJALLE

Maalaisbrie & päärynähillo

Loistavasti juustoharrastuksen aloittelijallekin sopiva, pehmeän ja miedon makupaletin juusto. Miedon juuston kanssa sopii kepeät maut. Kokeile voileipäkeksin ja päärynähillon kanssa. Ota kylkeen kuplivaa juomaa!

VARMA VALINTA

Beemster Royaal Grand Cru & omena

Varma valinta jokaiselle! Karamellimaisen makean goudan kanssa maistuvat erityisesti omena, viinirypäleet ja kuivatut karpalot. Nauti täyteläisten juomien kanssa! Esimerkiksi glögi sopii loistavasti palan painikkeeksi.

Vuohen Havarti & viikuna

Makeahko ja täyteläinen juusto, jonka pitkä kypsytys nostaa makuvivahteet esiin. Viikuna on varma valinta juuston kuin juuston kanssa, mutta erityisen loistava makupari tälle vivahteikkaalle juustolle. Kokeile myös päärynän, oliivien ja makean juoman kanssa!

Saint Agur & piparkakku

Tämä kermainen ja voimakas sinihomejuusto levittyy upeasti piparkakun päälle. Valitse juuston suolaisen makumaailman vastapainoksi makea juoma sekä hedelmät, kuten päärynä ja persimon.

VILLI KORTTI

Shampanja Cheddar & tuoreet marjat

Juustotarjottimen juhlava villi kortti! Hedelmäisen shampanjan aromi tuo särmikkyyttä juustovalikoimaan ja sopii myös aloittelevalle juustoharrastajalle. Hedelmäisen shampanjan aromi toimii upeasti tuoreiden marjojen, omenan ja appelsiinin kanssa. Kylkeen tietenkin jotain kuplivaa!

Leikittele ja kokeile! Ainoat säännöt ovat, että juustot tulee nostaa lämpimään tunti ennen tarjoilua – ja että pidät hauskaa!

Juustot on hyvä nostaa lämpimään noin tunti ennen tarjoilua, jotta juustojen aromit saadaan loistamaan. Pitkään kypsytetyt ja suolaiset juustot eivät ole lämpimästä moksiskaan, mutta tuorejuustot kannattaa säilyttää viileässä ennen tarjoilua.

Juustotarjottimen kanssa saa todellakin leikitellä. Jos haluat kuitenkin varmoja valintoja, sopii viikunahillo oikeastaan kaiken kanssa! Kokeile myös monien juustojen kanssa sopivia päärynä-, mustaherukka- ja aprikoosihilloa. Jos kaipaat yllätyksellisyyttä, ruusunterälehtihillo korostaa juuston vahvoja piirteitä hienostuneella maullaan.

Juomavalinta kannattaa tehdä myös oma maku edellä. Juustojen kanssa nautitaan perinteisesti viinejä, mutta mikä tahansa omaan makuun sopiva juoma varmasti toimii. Joulun aikaan esimerkiksi glögi on täydellinen juoma juustojen kanssa ja ihanasti lämmittävä tee on myös oiva valinta juustotarjottimen kylkeen.

Tervetuloa löytämään juuri sopiva juusto omaan makuusi!

Jos jutun juustot kuulostavat liian jännittäviltä, kysy rohkeasti vinkkiä juustoasiantuntijalta Mestarin Herkun myymälästä! Mestarin Herkun henkilökunta auttaa mielellään sopivan juuston löytämisessä.

Katso myös