Tuotteet

Tänä jouluna lohi saa villit värit! Mikä on sinun lempivärisi?

Graavilohi on jouluna monien herkuttelijoiden must have, mutta mitä jos tänä vuonna kokeilisitkin klassikkoa villillä twistillä? Todellisen katseenvangitsijan joulupöytään loihdit värjäämällä graavilohiruusukkeet yllätyksellisiin väreihin!

Graavilohi on jouluna monien herkuttelijoiden must have, mutta mitä jos tänä vuonna kokeilisitkin klassikkoa villillä twistillä? Todellisen katseenvangitsijan joulupöytään loihdit värjäämällä graavilohiruusukkeet yllätyksellisiin väreihin!

Kalat ovat jouluaterian tähtiä perinteisesti pääruoan yhteydessä, ja ne ansaitsevatkin paikkansa kinkun ja laatikoiden rinnalla. Ihanat kalapalat sopivat kuitenkin myös alkupalalautaselle. Joulun kunniaksi kalamestari Jonna Rajamäki paljastaa vuoden ihanimman lohiasetelman ohjeen ja vinkkaa uusimmat löytönsä. Ota vinkit talteen tuleviakin juhlia varten!

Rakenna upea alkupala saaristolaisleivän päälle

Niin ulkonäöltään kuin maultaankin upean alkupalan rakennat saaristolaisleivän päälle: Pyöräytä mustikalla värjätystä graavilohesta ruusuke ja koristele mädillä. Jos harrastat marjastusta, voit näin hyödyntää itse kerätyt metsämustikat upeasti joulupöydässä!

Ruusukkeen salaisuus on paitsi trendikäs väri, myös tarkasti leikatut graavisiivut. Jos omat leikkaustaidot epäilyttävät, Mestarin Herkun kalatiski auttaa mielellään!

Hentoa punaa tai villiä purppuraa – näin teet sen:

Kalan värjääminen käy käden käänteessä, eikä vaadi kummempia kommervenkkejä. Vadelmalla saat loheen hentoa punaa, mustikalla graavilohien pinta muuttuu jännittävän violetiksi ja punajuuri antaa kalalle syvän punan!

  1. Murskaa valitsemasi marja tai ota punajuuriliemi talteen.
  2. Sivele mehu sudilla valmiin graavisiivun päälle tai upota siivut hetkeksi punajuuriliemeen.

Voilà, näin helppoa se on! Jos graavaat kalan itse, voit lisätä väritehosteet jo kalaa graavatessa: lisää valitsemasi marjamurska tai punajuurimehu kalan pintaan ja pyyhi ylimääräiset suolat ja murskat pois ennen siivuttamista.

Lisää näyttävyyttä alkupaloihin mätimoussella

Mätimoussella saat lisää volyymia alkupalalautasen kala-annoksiin. Hienostunut ja herkullinen mätimousse valmistuu yllättävän nopeasti:

  1. Hienonna keitetty muna haarukalla.
  2. Vaahdota 1 dl kermaa ja vatkaa 120 g smetanaa kermavaahtoon.
  3. Lisää joukkoon noin puolikkaan punasipulin silppu ja ½ ruukullista ruohosipulisilppua, hienonnettu kananmuna, sekä 1 tl sitruunamehua ja ripaus sitruunapippuria.
  4. Nostele 200 g kirjolohenmätiä joukkoon.

Katso myös