Tuotteet

NÄIN VÄLTÄT JOULURUUHKAN

Food Market Herkuissa riittää vilskettä erityisesti jouluaattoa edeltävinä päivänä. Viikonloppuisin suurin ruuhka osuu päiväaikaan, illalla ja aikaisin aamulla saattaa olla rauhallisempaa.

Jos haluat välttää tuhdimmat ruuhkat, Herkkuun kannattaa suunnata jo hyvissä ajoin. Jotta ostosten ajoittaminen olisi mahdollisimman helppoa, keräsimme listan raaka-aineista ja ruokalajeista, jotka voi hyvin hankkia jo hyvissä ajoin ennen aatonaattoa.

Joulukiireen keskellä erinomainen apu on Helsingin keskustan Herkun mobiilijonotuspalvelu, jossa voit napata jononumeron Herkun palvelutiskeille jo vaikka matkalla kauppaan ja ajantasaisen jonotustilanteen näet kännykkäsi ruudulta.

Pähkinät, suklaat ja glögi

Erityisesti suosituimmat suklaakonvehdit viedään käsistä jo joulukuun alussa. Rusinat, erilaiset pähkinät ja glögit voi hyvin ostaa valmiiksi jo joulukuun alussa.

Säilykkeet ja sinapit

Purkkiherneet, sinapit ja muut säilykkeet kannattaa ostaa hyvissä ajoin. Jos teet sinapin itse, senkin voi valmistaa jo kaksi viikkoa ennen joulua, kunhan säilöt valmiin sinapin puhtaaseen, suljettavaan purkkiin.

Kuivakakut ja keksit

Taatelikakut ja kuivakakut voi leipoa jo hyvissä ajoin joulukuun puolivälissä ja laittaa pakkaseen. Myös itsetehdyt keksit säilyvät rapeina jouluun saakka, kun ne sulkee ilmatiiviiseen laatikkoon (johon herkkukädet eivät pääse käsiksi).

Mäti ja itse graavattu kala

Mädin voi ostaa reilusti etukäteen, kun nappaa purkin suoraan pakastealtaasta omaan pakkaseen. Muista nostaa purkki sulamaan jääkaappiin aatonaattona. Jos haluat graavata kalan itse, voit hyvin ostaa kalan jo pari viikkoa ennen joulua, laittaa sen graavauksen jälkeen pakkaseen ja nostaa graavatun kalan jääkaappiin sulamaan aatonaaton aamuna. Hyvä vinkki on pakastaa kala juuri yhdelle aterialle sopivina paloina.

Joululaatikoiden raaka-aineet

Joululaatikoiden juurekset voi tietysti ostaa hyvissä ajoin, mutta myös valmiit, vakuumiin pakatut pyreet säilyvät viikon jääkaapissa. Jos haluat ostaa herkulliset laatikot valmiina Herkun palvelutiskiltä, voit ostaa ne jo pari päivää ennen joulua. Herkun joululaatikot voi myös pakastaa, ne on tehty tuoreista raaka-aineista ja toimitettu suoraan uunituoreina Herkkuihin.

Kinkku

Food Market Herkussa kinkut myydään tuoreena lihatiskiltä. Valikoimissa on myös luomukinkkuja. Kinkun voi hyvin noutaa jo pari päivää aiemnnin. Lihamestarimme antaa parhaat vinkit valmisteluun, paistamiseen ja kuorrutukseen. Kypsät kinkut voi ostaa hyvissä ajoin ennen joulua, ne säilyvät oikeassa lämpötilassa säilytettynä joulun yli.

Joulukalat

Etikkapohjaiseen liemeen säilötyt sillit ja silakat säilyvät hyvin joulupöytään, vaikka ne hakisi jo joulunalusviikolla. Palvelutiskiltä ostettavat kylmä- ja lämminsavustetut kalat sekä graavikala sen sijaan kannattaa hakea vasta viime hetkellä.

Juustot

Kysy juustotiskimme ammattilaisilta, mitkä juustot voi ostaa hyvissä ajoin valmiiksi: suurin osa säilyy hyvin parikin viikkoa. Samalla kannattaa pyytää suosituksia juustoille sopivista makupareista!

cardImageContent