FI
SV
Lempinen, Suuremman Suomen puolesta

Lempinen, Suuremman Suomen puolesta

Kaikki Ei merkkiä -tuotteet
~21
90
/kpl
 • Tuotetiedot

  Pääkallosotilaiden armeijassa

  Olavi Lempisen tietokirja Suuremman Suomen puolesta kertoo suomalaisen Aarre Jylhänmaan kokemuksista pelättyjen Waffen-SS-joukkojen riveissä.

  Waffen-SS oli sotaa käyvän natsi-Saksan monikansallinen armeija, jossa palveli noin 1 400 suomalaista. Yksi heistä oli Aarre Jylhänmaa.

  Jylhänmaa matkasi Saksan itärintamalle kesällä 1941 ja todisti monia sodan kauheuksia. Kun suomalaisia Waffen-SS-miehiä päätettiin kotiuttaa keväällä 1942, Jylhänmaa liittyi Suomen armeijaan. Sodan päätyttyä Suomen poliittinen ilmapiiri muuttui, eikä Jylhänmaan palvelusta Waffen-SS:ssä enää katsottu hyvällä vaan hänet irtisanottiin puolustusvoimista.

  Suuremman Suomen puolesta pyrkii kuvaamaan Jylhänmaan kokemia taisteluja ja kokemuksia niin totuudenmukaisesti, kuin se lähdeaineiston pohjalta on voitu tehdä. Kirja kertoo rintamasotilaan elämästä taistelujen keskellä niin kuin Jylhänmaa itse sen koki.

  Olavi Lempinen teki pitkän uran poliisissa ja eläköityi ylikomisariona. Hän on kirjoittanut aiemmin kirjat Pääkallosotilas - SS-vapaaehtoiseksi 16-vuotiaana (2015, yhdessä Manu Paajasen kanssa), Rautaesiripun takana - kaukopartiosta Vorkutan vankileirille (2016) ja Poliisin pimeä puoli (2019).

  Valmistusmaa

  Suomi

  Valmistaja

  Bazar Kustannus Oy

  EAN

  9789523763258
  Päivitämme palvelun tuotetietoja aktiivisesti. Suosittelemme kuitenkin tarkistamaan ainesosat aina myös myyntipakkauksesta.