Tuotteet
Heidi Kaukolle yrtit ovat sekä rakas harrastus että työ. Hän on aina valmis neuvomaan Helsingin keskustan Food Market Herkun asiakkaita yrttien käytössä.

Kokeile yrttejä monipuolisesti

Heidi Kaukolle yrtit ovat sekä rakas harrastus että työ. Hän on aina valmis neuvomaan Helsingin keskustan Food Market Herkun asiakkaita yrttien käytössä. Voit tilata tuoreet yrtit Herkun verkkokaupasta.

MITEN ALUNPERIN INNOSTUIT YRTEISTÄ HEIDI KAUKO?

Aloitin yrttien viljelyn kaupunkiviljelylaatikoista ja säkeistä kymmenisen vuotta sitten ja siirryin pikkuhiljaa kasvimaalle. Olen hankkinut lisää tilaa ja lisää lajeja. Omasta keittiöstäni kuivamausteet ovat jääneet lähes kokonaan; käytän vain suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä.

MITEN YRTTEJÄ OPPII KÄYTTÄMÄÄN?

Kannattaa kokeilla rohkeasti! Uuniruokiin voi laittaa tuoreita, kokonaisia oksia esimerkiksi rosmariinista, timjamista ja salviasta. Niitä ei tarvitse nyppiä. Uunipellillä valmistuvat perunat ja muut juurekset yrttien ja oliiviöljyn kanssa.

Jälkiruoissa voi käyttää muitakin yrttejä kuin minttua ja sitruunamelissaa. Timjami ja omena sopivat hyvin yhteen. Murotaikinapohjaan voi leipoa mehevän omenapiiraan, joka tarjoillaan timjamin oksilla koristeltuna. Lehtipersilja sopii kirkkaisiin keittoihin, leivän päälle ja couscous-salaattiin. Basilika maistuu erityisesti kanaruoissa ja oregano jauhelihan kanssa.

MITEN PALJON ASIAKKAAT KYSELEVÄT YRTEISTÄ?

Asiakkaat pyytävät entistä rohkeammin neuvoja, ja jopa antavat minulle vapaat kädet kysymällä, mitä tekisivät ruoaksi tänään. Monia kiinnostaa, mikä on hyvää juuri nyt ja miten jokin ruoka valmistetaan kätevästi. Se on aivan loistavaa! Annan aina mielelläni vinkkejä.

MIKÄ OLISI UUSI TAPA KÄYTTÄÄ YRTTEJÄ?

Ruoan ei tarvitse olla raskasta ollakseen maukasta. Kokonaisilla yrtin oksilla saa ruoat todella näyttäviksi. Alkuruokana voi tarjota maa-artisokkakeittoa, joka on maustettu ranskalaisella rakuunalla.

Oma klassikkoni on balsamicopunajuuret. Ne keitetään, pilkotaan ja laitetaan marinadiin, johon tulee tummaa balsamicoa, oliiviöljyä, lakritsijuurta ja timjamia.