Tuotteet

Tietosuojakäytäntö

Yleistä

Henkilötietojen huolellinen ja lainmukainen käsittely on keskeinen S-ryhmän toiminnan edellytys ja osa vastuullista yritystoimintaa. Alla kerromme tarkemmin, miten käsittelemme henkilötietojasi ruoan verkkokaupassa. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä saat myös tietosuojasivustoltamme.

Rekisterinpitäjät

Ruoan verkkokaupan toteuttaa Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta (SOK). Löydät tietoa SOK:n rekisterinpitäjänä suorittamasta henkilötietojen käsittelystä S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin tietosuojaselosteesta.

Verkkokaupan toimituksen osalta henkilötietojen käsittelystä vastaa rekisterinpitäjänä se osuuskauppa, jolta olet ostanut verkkokauppatilauksesi. Löydät osuuskauppojemme yhteystiedot ja tietosuojaselosteet tältä sivulta: Ruoan ja verkkokaupan nouto ja toimitukset

Henkilötietojesi käsittely

Käsittelemme henkilötietojasi, jotta voimme toteuttaa verkkokaupan ja toimittaa sinulle sitä kautta tilatut tuotteet sopimuksen mukaisesti.

Jos sallit sijaintietietojen käytön, voimme näyttää kartalla sinua lähellä olevat noutopisteet ja myymälät, jolloin sinun ei tarvitse täyttää sijaintia käsin. Sijainti määritetään useiden lähteiden, esimerkiksi IP-osoitteesi, lähellä olevien Wi-Fi-yhteyspisteiden ja GPS-tietojen, perusteella. Emme käytä sijaintietoja muihin tarkoituksiin. Voit peruuttaa sijaintisuostumuksesi milloin tahansa.

Lisäksi voimme esimerkiksi esittää sinulle klikkaamiisi tuotteisiin tai aiempaan ostohistoriaan perustuvia tuotesuosituksia. Tällöin hakutuloksissa esitetään sinulle todennäköisesti kiinnostavia tuotteita: esimerkiksi sinulle voitaisiin hakutulosten kärjessä näyttää kauramaitotuotteita, jos olet aiemmin ostanut niitä tavallisten maitotuotteiden sijaan. Kirjautuneena voit myös itse merkitä suosikkituotteita ja tallentaa ostoslistoja. Pyrimme näin tekemään sinulle verkkokaupan käytöstä mahdollisimman vaivatonta. Emme käytä tietoja muihin tarkoituksiin.

Vaikutusmahdollisuutesi

Meille on tärkeää, että voit vaikuttaa henkilötietojesi käsittelyyn. Ilman henkilötietojesi käsittelyä emme voi täyttää sopimusta verkkokaupan toimittamisesta tai tuotteiden toimittamisesta, mutta voit esimerkiksi:

  • asiakasomistajana kieltää tuotetasoisten ostotietojen käsittelyn sekä henkilötietojen käytön analytiikkaan ja profilointiin, jonka jälkeen emme näytä sinulle ostohistoriaasi perustuvia tuotesuosituksia. Voit asiakasomistajana asettaa kiellot kirjautumalla omiin tietoihisi (s-kayttajatili.fi).
  • peruuttaa sijaintisuostumuksen selaimen tai päätelaitteen asetuksista. Esimerkiksi Chrome-selaimessa valinnat löytyvät Asetukset / Tietosuoja ja yksityisyys, Edge-selaimessa Asetukset / Sivuston käyttöoikeudet ja Firefox-selaimessa Asetukset / Tietosuoja ja turvallisuus.
  • tarkastaa sinusta tallennetut tiedot. Ensisijaisesti voit tehdä tarkastuspyynnön kirjautumalla omiin tietoihisi (s-kayttajatili). Jos et ole S-ryhmän asiakasomistaja, voit tehdä tietopyynnön verkkolomakkeella täällä. Suosikiksi merkitsemäsi tuotteet näet kirjautumalla ruoan verkkokauppaan.

Lisätietoja oikeuksistasi saat S-ryhmän tietosuojasivustolta. S-ryhmän henkilötietojen käsittelyyn liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä myös S-ryhmän tietosuojavastaavaan, tietosuojavastaava@sok.fi.

Huomioitavaa

Älä jaa omaan S-käyttäjätiliin tai tilauksiin liittyviä url-osoitteita kolmansille osapuolille.

Asiakastutkimukset

S-ryhmä voi käyttää rekisterissä olevia asiakastietoja tutkimuksiin, ellei asiakas ole sitä erikseen kieltänyt. Tutkimuskyselyiden avulla S-ryhmä kehittää liiketoimintaansa vastaamaan entistä paremmin asiakkaiden tarpeita.

Jos et halua enää jatkossa osallistua tutkimuksiin, voit merkitä asiakastietoihisi S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin tutkimuskyselyjen kiellon seuraavasti:

  • Siirry s-kayttajatili.fi ja kirjaudu sivulta palveluun. Tutkimuskyselyjen kielto on päivitettävissä kohdasta Asiakasomistajuus/Kiellot.
  • Voit myös lähettää kieltotiedon lisäyspyynnön sähköpostitse osoitteeseen tutkimuskyselykielto@sok.fi. Lähettämäsi viestin tulee sisältää nimi, jäsen-/asiointinumero (10 merkkiä, joka löytyy S-Etukortistasi Osuuskauppasi nimen yhteydestä) sekä kuvaus toimeksiannosta (esim. ”Haluan lisätä tutkimuskiellon asiakastietoihini”).

Jos sinulla on kysyttävää tai kommentteja kyselyyn liittyen, otathan yhteyttä osoitteeseen tutkimukset.s-ryhma@sok.fi. Mainitse viestissäsi mihin kyselyyn kommenttisi liittyy.