Tuotteet

Lindqvist Gårdin tilalla viljellään laadukkaita perunoita, etenkin Siikliperunoita, joita Food Market Herkku saa suoratoimituksena. Osta tai tilaa laadukkaat perunat Food Market Herkusta.

Lindqvist Gård – Christer Lindqvist

Tilan laadukkaat perunat toimitetaan suoraan Food Market Herkkuun

Lindqvist Gårdin tila on perustettu 1792. Christer Lindqvistin sukutilaan Sipoon Immersbyssä kuuluu kaunis, punamullan värinen talo sekä idyllinen pihapiiri. Täällä, vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta viljellään perunaa, jota Food Market Herkku saa suoratoimituksena. Maatilan valttina onkin asiakaslähtöisyys ja lyhyt toimitusketju, jolloin perunat pysyvät laadukkaina.

card-image-Left

Lindqvist Gårdin tila keskittyy etenkin laadukkaan Siikli-perunan kasvatukseen. Lajikkeen perunat ovat kauniin muotoisia ja sileitä. – Paras Siikli-pelto on hieman suopohjainen kuivunut lampi, minkä maaperässä on sekoitus turvetta ja hiekkaa. Laadukkaat ja terveet siemenperunat, vuoroviljely ovat tärkeää viljelyssä. Tilalla käytetään mahdollisimman vähän torjunta-aineita, Christer kertoo.

– Kolea toukokuu on ollut hyvä laadukkaan perunan kannalta, koska peruna ehtii ensin kasvattaa hyvän juuriston. Tämänhetkinen lämpö ja aurinko tekevät hyvää, mutta kasvukausi vaatii kastelua, Christer kertoo alkaneesta perunavuodesta.

card-image-Left

Christer vinkkaa perunoiden oikeanlaiseen keittoon: – Perunat lisätään kuumaan suolalla maustettuun veteen ja ne keitetään juuri ja juuri kypsiksi. Vesi kaadetaan pois ja perunoita kuivataan ja jälkikypsytetään vielä hetki lieden kulmalla.

Christerille itselleen uusi peruna maistuu parhaiten voin ja sillipalan kanssa tai itse savustetun lohen kera. – Peruna on parhaimmillaan juuri nostettuna, sitä on käsiteltävä varoen ja hellävaraisesti, kuin kananmunaa, hän kuvailee.