Tuotteet
Varhaisperunoiden eli uusien perunoiden maku pääsee oikeuksiinsa vasta kun ne keittää oikein. Näillä Food Market Herkun vinkeillä onnistut!

Näin keität varhaisperunat oikein

Varhaisperunoiden, tai puhekielisesti uusien perunoiden, maku pääsee oikeuksiinsa vasta kun ne keittää oikein. Näillä vinkeillä onnistut!

Keitä varhaisperunat näin

  1. Valitse tasakokoisia perunoita ja pese ne hellävaraisesti harjalla kylmässä vedessä.
  2. Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää mausteeksi 1–2 tl suolaa sekä muutama tillin varsi. Kaada perunat varovasti kiehuvaan veteen. Vettä tarvitaan vain sen verran, että perunat juuri ja juuri peittyvät.
  3. Keitä perunat kypsiksi kannen alla. Keittoaika vaihtelee perunan koosta ja määrästä riippuen. Kokeile perunoiden kypsyys katkaistun cocktailtikun tyvipäällä: jos tikku uppoaa melkein puoliväliin, perunat ovat kypsiä.
  4. Kaada kypsien perunoiden keitinvesi heti pois ja laita kattila vielä hetkeksi kuumalle keitinlevylle ilman kantta, jotta kosteus poistuu kunnolla eikä perunoista tule vetisiä.
  5. Kaada perunat tarjoiluastiaan ja lisää päälle silputtua tilliä. Peitä perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla ja tarjoile.