S-kaupat logo, josta s-kirjain on piparkakun näköinen.
Tuotteet

Mitä sinun tulee tietää alkoholijuomien ostamisesta ruoan verkkokaupasta

Ostoksille

Tutustu alkoholin myynnin pelisääntöihin ja tarkista, mitä sinun tulee huomioida tilatessasi alkoholijuomia ruoan verkkokaupasta.

Verkkokauppaostojen lohkaistessa yhä suuremman siivun arjen ruokaostoista, on tervetullutta, että ruokajuomatkin voi tilata samalla kerralla. Näin säästät todella aikaa, kun sinun ei tarvitse lähteä kauppaan erikseen.

Voinko tilata alkoholijuomia netistä?

Voit tilata kaupan noutopisteelle yli 1,2 % alkoholijuomia ja yli 2,8 % alkoholivalmisteita, kaupoista joissa palvelu on käytössä.

Emme myy alkoholijuomia alle 18-vuotiaalle, selkeästi päihtyneelle tai häiritsevästi käyttäytyvälle henkilölle

Alkoholin myynti alaikäiselle on laissa kiellettyä ja toimimme vastuullisesti huolehtimalla, että ikärajoja noudatetaan. Emme myöskään luovuta alkoholijuomia, jos on syytä epäillä, että juomat päätyvät eteenpäin alaikäiselle tai selkeästi päihtyneelle henkilölle.

Varaudu pyydettäessä todistamaan ikäsi ja henkilöllisyytesi noutaessasi tilausta. Iän arvioiminen voi joissain tilanteissa olla haastavaa ja siksi alkoholia ostaessa tarkistamme iän alle 30-vuotiaan näköisiltä asiakkailta. Jos asiakas ei voi pyydettäessä todistaa ikäänsä, emme myy alkoholijuomia.

Mitä rajoituksia alkoholin tilaamisessa on?

  • Jos tilauksesi sisältää alkoholijuomia, varaudu todistamaan ikäsi noutaessasi tilausta.
  • Iän todistamiseen kelpaa viranomaisen myöntämä kuvallinen voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Voit todistaa ikäsi henkilökortilla, passilla, muukalaispassilla, ajokortilla sekä pakolaisen matkustusasiakirjalla
  • Voit tilata yli 1,2 % alkoholia sisältäviä juomia vain noutopisteelle
  • Luovutamme alkoholijuomia noutopisteeltä vain kello 9–21 välisenä aikana
  • Emme luovuta alkoholijuomia selkeästi päihtyneelle

Miten tilaamani alkoholijuomat toimitetaan?

Voit tilata yli 1,2 % alkoholijuomia kaupan noutopisteelle. Jos noudat tilauksen noutolokerosta, kaupan henkilökunta tulee tarkistamaan ikäsi, kun olet näppäillyt noutokoodin noutoautomaattiin. Iän tarkistuksen jälkeen henkilökunta avaa lokeron.

Suomessa alkoholin sallittu myyntiaika on klo 9–21. Ruoan verkkokaupassa tämä tarkoittaa, että voimme luovuttaa alkoholijuomia noutopisteeltä klo 9–21 välisenä aikana.

Miten todistan ikäni?

Voit todistaa ikäsi ja henkilöllisyytesi noudon yhteydessä viranomaisen myöntämällä kuvallisella voimassa olevalla henkilöllisyystodistuksella. Tilauksen noutajan tulee olla yli 18-vuotias.

Iän todistamiseen kelpaavat asiakirjat:

  • Suomen passi / ulkomaiset passit ja muukalaispassi
  • Henkilökortti / väliaikainen henkilökortti / ulkomaiset henkilökortit
  • Ajokortti / ulkomaiset ajokortit
  • Pakolaisen matkustusasiakirja