Helppo arkiruoka – ideat ja reseptit
Sitruunainen kesäkurpitsalohi
Ainekset
- 1 rkl rypsiöljä, 800-1000 g kirjolohifileetä
- 1 kpl sitruuna, 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kpl kesäkurpitsa, 1 dl mantelirouhetta, 1 dl hienonnettua basilikaa tai minttua
Valmistus
Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Nypi fileestä mahdolliset ruodot. Laita kala uunivuokaan. Ripottele päälle ½ tl suolaa.
Pese ja puolita sitruuna. Raasta toisesta puolikkaasta kuori. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kuoriraaste ja tuorejuusto. Levitä seos lohifileen päälle.
Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kesäkurpitsa- ja sitruunaviipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle loppu suola ja mantelirouhe. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla basilikalla tai mintulla.

Nopea kanawokki
Ainekset
- 300 g kanan fileesuikaleita
- 1 kpl punasipuli, 2 kpl valkosipulinkynsi, 1 kpl porkkana, 1 kpl paprika, 200 g vihreitä papuja.
- 200 täysjyvänuudeleita
- 1 kpl lime, 0,5 dl soijakastiketta, 0,5 dl vettä, 1 rkl vaahterasiirappia, 3 rkl paahdettua seesamiöljyä, 2 tl chilitahnaa
Valmistus
- Ota kana huoneenlämpöön.
- Kuori ja hienonna sipulit. Pese, kuori ja suikaloi porkkana. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja suikaloi paprika. Sulata pavut pakkauksen ohjeen mukaan.
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit.
- Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset.
- Kuumenna puolet öljystä (1 rkl) wokpannussa tai paistokasarissa. Lisää kanat ja paista käännellen kypsäksi. Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja loput öljystä (1 rkl) pannulle, paista käännellen pari minuuttia. Sekoita joukkoon nuudelit ja kastike.

Kreikkalainen kanavuoka
Ainekset
- 350 g kanan fileeleikkeitä, 250 g kirsikkatomaatteja
- 400 g valkosipulitomaattimurskaa, 120 g yrttimaustettuja oliiveja, 100 g pakastesipulia, 1 rkl oliiviöljyä, 2 tl kuivattua oreganoa, 1 tl sokeria
- 150 g fetajuustoa
- 0,5 ruukkua oreganoa, 4 kpl pitaleipää
Valmistus
- Puolita kanan fileeleikkeet. Huuhtele tomaatit.
- Lisää kaikki muut paitsi feta uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l) ja kääntele sekaisin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia.
- Ota vuoka uunista, murustele feta pinnalle ja jatka paistamista 15 minuuttia.
- Viimeistele kypsä kanavuoka hienonnetulla oreganolla. Paahda pitaleivät uunissa tai leivänpaahtimessa ja dippaa leipäpaloja kanavuokaan.

Nopea tomaattinen siskonmakkarakeitto
Ainekset
- 8 dl vettä, 750 g peruna & keittokasviksia, 2 kpl kasvisliemikuutiota, 70 g tomaattipyreetä, 0,5 tl mustapippuria.
- 400 g siskonmakkaraa
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Valmistus
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvikset, liemikuutiot, pyree ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia.
- Purista siskonmakkaroista pyöryköitä pannulle. Paahda pannulla käännellen, kunnes ne saavat väriä.
- Lisää makkarat keittoon. Kuumenna kiehuvaksi ja viimeistele keitto halutessasi persiljalla.

Burgeripasta
Ainekset
- 300 g pastaa
- 1 kpl sipuli, 400 g jauhelihaa 10%, 70 g tomaattipyreetä
- 2 kpl tomaattia, 200 g jäävuorisalaattia, 2 kpl maustekurkkua
- ketsuppia, paprikamajoneesia
Valmistus
- Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa, 2 l vettä). Valuta pasta.
- Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja tomaattipyreellä.
- Huuhtele tomaatit ja salaatti. Kuutioi tomaatit ja leikkaa salaatti suupaloiksi. Kuutioi maustekurkut.
- Sekoita pasta, jauheliha, tomaatit, kurkut ja salaatti. Viimeistele pasta ketsuppi- ja majoneesiraidoilla.

Lataa ruokakauppa puhelimeesi
S-kaupat-sovelluksella teet ruokaostoksesi missä ja milloin vain. Sovelluksella voit myös skannata viivakoodin tai seurata tilauksesi etenemistä.

Yhden pannun tomaattinen pasta
Ainekset
- 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä, 1 rkl Provencale-yrttiseosta, 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, 2 rkl vehnäjauhoja
- 50 g pinaattia, 5 dl vettä, 1 kasvisannosfondi, 500 g tortellonituorepastaa (juusto ja aurinkokuivattu tomaatti), 2 dl ruokakermaa
- 70 g juustoraastetta, basilikaa (halutessasi)
Valmistus
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuli, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, yrttiseos ja aurinkokuivattujen tomaattien öljy paistokasarissa. Lisää vehnäjauhot ja jatka vielä 2 minuuttia.
- Lisää pinaatti, vesi, kasvisfondi, tortellonituorepasta ja ruokakerma. Hauduta 5 minuuttia.
- Sekoita joukkoon juustoraaste ja viimeistele halutessasi basilikalla.

Tortillaburgerit
Ainekset
- 400 g kanan jauhelihaa, cheddarjuustoraastetta, grillimaustetta
- 4 tortillaa, salaattia, tomaattia, punasipuli, majoneesia, ketsuppia.
Valmistus
Sekoita jauheliha, juustoraaste ja mauste kulhossa. Jaa täyte neljään osaan. Laita tortillat työtasolle tai leikkuulaudoille. Taputtele jokaisen tortillan päälle täytettä ohueksi kerrokseksi. Jätä puoli senttiä reunoilta tyhjäksi.
Huuhdo salaatti ja tomaatit. Revi salaatinlehdet puoliksi ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna 1 tl öljyä pannulla ja paista yksi tortilla kerrallaan. Aloita paistaminen lihapuoli alaspäin ja paista kokonaan kypsäksi, noin 4 minuuttia. Käännä ja tarkista kypsyys. Kun painat paistolastan kärjellä jauhelihaa, kypsä liha on vaaleaa ja tihkuva neste on kirkasta. Anna tortillan ruskistua hetki.
Täytä tortillaburgerit salaatilla, tomaatilla ja sipulilla. Viimeistele majoneesi- ja ketsuppiraidoilla, ja taita puoliksi.

Kasvispyörykkäpelti
Ainekset
- 1 kpl kesäkurpitsa, 2 rs minitomaatteja, salottisipulia, valkosipulinkynttä
- rypsiöljyä, suolaa, paprikajauhetta, fetajuustoa, 2 rs boltsi-pyöryköitä
Valmistus
Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi palat. Laita kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Kypsennä uunissa 20 minuuttia.
Paloittele fetajuusto. Lisää juusto ja kaura-siemenpyörykät kasvisten joukkoon. Jatka kypsennystä vielä 20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

Kookos-tofukorma
Ainekset
- 400 g kiinteää tofua
- 1 kpl sipuli, 3 kpl valkosipulinkynttä, pala inkivääriä
- 70 g tomaattipyreetä, 1 tl garam masala, 1 tl juustokuminaa, 0,5 tl kanelia, 0,5 tl kurkumaa, 0,25 tl chilihiutaleita, 0,25 tl kardemummaa, 0,75 tl suolaa, 0,25 tl pippuria, 400 ml kookosmaitoa
- 3 dl basmatiriisiä
- 1 rkl sitruunanmehua, 1 tl agavesiirappia, korianteria
Valmistus
- Leikkaa tofut neljäksi viipaleeksi. Kuivaa tofu laittamalla viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Kuutioi tofu.
- Ruskista tofu öljyssä paistokasarissa. Lisää sipulit ja inkivääri, kuullota muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja mausteet, kääntele hetki. Lisää kookosmaito ja hauduta miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita kastikkeeseen sitruunanmehu ja siirappi. Viimeistele halutessasi hienonnetulla korianterilla. Tarjoa riisin kanssa.

Vegaaninen Härkis-perunasoselaatikko
Ainekset
- 2 prk perunamuusia, 3 rkl margariiniä, 1 pkt Härkistä, valkosipulinkynttä, 1 prk kikherneitä
- 1 prk tomaattimurskaa, 1 rkl kasvisfondia, timjamia, suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistus
Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan veteen tai kaurajuomaan. Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele n. 2 litran uunivuoka ruokalusikallisella margariinia.
Sulata 1 rkl margariinia pannulla. Lisää Härkis. Kuori valkosipulinkynnet ja puserra ne pannulle. Kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Huuhtele kikherneet siivilässä ja lisää pannulle. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet. Anna seoksen kiehua pari minuuttia.
Levitä puolet muusista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle Härkisseos. Levitä pinnalle loput muusista ja loppu margariini nokareina. Kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vegaanin butter chicken
Ainekset (4 annosta)
- 300 g (1 pkt) marinoitua tofua
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 3 rkl margariinia (maidotonta)
- 1 kpl sipuli, 3 kpl valkosipulinkynttä, 2 cm pala inkivääriä, 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä, 500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia, 2 tl garam masalaa, 1 tl kurkumaa, 3/4 tl suolaa, 1/2 tl sokeria
- 1 kpl ruukku korianteria, 2 dl (1 prk) kaurakasvisrasvasekoitetta, 1 tl chilihiutaleita
Valmistus
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita niiden alle ja päälle talouspaperia ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi. Paahda niitä kuumalla paistinpannulla noin 1 minuutti, sekoita koko ajan, koska pähkinät palavat helposti. Kaada paahdetut pähkinät lautaselle.
Leikkaa tofu kuutioiksi. Paista kuutioita ilman rasvaa 3 minuuttia, kääntele niitä esimerkiksi pihdeillä. Lisää ruokalusikallinen margariinia ja paista tofukuutiot rapeaksi. Siirrä ne lautaselle odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Sulata pannulla 2 ruokalusikallista margariinia, lisää sipuli ja valkosipuli ja paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, inkivääri, garam masala, kurkuma, suola ja sokeri. Kuumenna kastike, pienennä hellan lämpötilaa ja anna kastikkeen hautua 10 minuuttia.
Hienonna korianteri. Sekoita kaurasekoite kastikkeeseen. Mausta chilillä. Lisää tofut ja sekoita tasaiseksi. Ripottele pähkinät ja korianteri ruoan pinnalle.

Reseptit nyt S-ostoslistassa
Tiesitkö, että voi selata S-ostoslista-sovelluksella Yhteishyvän herkullisia reseptejä ja siirtää reseptin tuotteet S-kaupat-sovellukseen?
- Luo reseptin tuotteista ostoslista
- Avaa ostoslista ja klikkaa yläkulman kolmea palluraa
- Valitse ”Osta tuotteet S-kaupat-sovelluksella"
