Hyppää sisältöön
Tuotteet
Kirjautuneena saat myös BonustaTunnistaudu asiakasomistajaksi S-käyttäjätililläsi ja saat kaikki palvelumme käyttöösi.Kun olet liittänyt S-Etukortin jäsennumeron tiliisi, saat ostoksista myös Bonusta.Lue lisää

Helppo arkiruoka – ideat ja reseptit

Nämä ja muut herkulliset arkiruokareseptit löydät Yhteishyvästä.

Sitruunainen kesäkurpitsalohi

Ainekset: 800 g kirjolohifilee, 1 kpl sitruuna, 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 1 kpl kesäkurpitsa, 1 dl mantelirouhetta, 1 dl minttua

Valmistus: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä. Kuivaa kalan pinta talouspaperilla. Nypi fileestä mahdolliset ruodot. Laita kala uunivuokaan. Ripottele päälle ½ tl suolaa. Pese ja puolita sitruuna. Raasta toisesta puolikkaasta kuori. Leikkaa toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kuoriraaste ja tuorejuusto. Levitä seos lohifileen päälle. Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kesäkurpitsa- ja sitruunaviipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle loppu suola ja mantelirouhe. Kypsennä uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Viimeistele halutessasi hienonnetulla mintulla.

Uunissa paistettua lohta koristeltuna kesäkurpitsalla, sitruunalla ja mintunlehdillä pehmeän juustokuorrutuksen alla.

Grillattu hunajakana ja luumusalsa

Ainekset: 800 g kanan fileeleikkeitä, 500 g luumua, 1 ruukku basilikaa, 1 kpl punasipuli, 1 kpl mieto punainen chili, 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa, 2 rkl juoksevaa hunajaa, 0,25 tl chilihiutaleita

Valmistus: Puolita fileeleikkeet ja jätä huoneenlämpöön salsan valmistuksen ajaksi. Huuhtele luumut ja poista kivet. Kuutioi luumut. Hienonna basilika. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele chili ja poista siemenet. Hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa ja jätä maustumaan. Sekoita hunaja, suola ja chili kulhossa. Sivele kanat öljyllä. Grillaa tai paista pannulla kypsiksi. Sivele hunajaseos kypsiin kanoihin. Tarjoa hunajakana luumusalsan ja rapean leivän kanssa.

Mehevä pekonipiirakka

Ainekset: 400 g piirakkataikinaa, 2 isoa sipulia, 1 pkt pekonia, 1 rkl valkoviinietikkaa, 2 rkl tuoretta timjamia, mustapippuria, 1 ps cheddarjuustoraastetta, 3 kpl kananmunaa, 1 prk ruokakermaa, 1 prk ranskankermaa.

Valmistus: Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Kuori ja suikaloi sipulit. Suikaloi ja paista pekoni pannulla. Siirrä pekonit lautaselle. Hauduta sipulit pehmeiksi pannulla noin 10 minuuttia ja lisää etikka. Yhdistä pekonit ja sipulit. Mausta timjamilla ja pippurilla. Levitä pekoni-sipuliseos kerroksittain juuston kanssa pohjan päälle. Sekoita munat, kerma ja ranskankerma kulhossa, kaada täytteen päälle. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.

Helppo kana-riisivuoka

Ainekset: 300 g (1pkt) kanan fileesuikaleita, 3 dl täysjyväriisiä, 1 prk ananaspaloja mehussa, 2 dl ruokakermaa 15%, 1 kpl pieni purjo, 1 kpl pieni kesäkurpitsa, 250 g juustokastiketta, 1 kpl kana-annosfondi

Valmistus: Ota fileesuikaleet huoneenlämpöön. Mittaa öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 3 l) raaka riisi, ananaspalat mehuineen, ruokakerma ja sitruunanmehu. Huuhtele ja hienonna purjo. Huuhtele kesäkurpitsa, poista kanta ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää kanasuikaleet ja paista 3–4 minuuttia sekoitellen. Lisää purjo ja kesäkurpitsa, kääntele kunnes ne pehmenevät. Sekoita juustokastike joukkoon ja siirrä seos uunivuokaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi kasarissa. Liota fondi veteen. Sekoita liemi kana-riisiseokseen. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Kun vuoka on ollut uunissa 50 minuuttia, voit lisätä sen pinnalle juustoraastetta. Anna vuoan tekeytyä ennen tarjoilua. Koristele annokset halutessasi basilikalla.

Halloumi-sitruunapasta

Ainekset: 300 g nauhapastaa, 200 g halloumijuustoa, 2 valkosipulinkynttä, luomusitruuna, 4 rkl rypsiöljyä, ½ tl rouhittua mustapippuria, 200 g kirsikkatomaatteja, ½ dl parmesaaniraastetta ja basilikanlehtiä.

Valmistus: Pane pasta kiehumaan. Kuutioi halloumi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunasta ¾ dl mehua. Laita juustopalat kuumalle pinnoitetulle pannulle ja paista sekoitellen, kunnes ne ovat saaneet väriä. Lisää öljy, valkosipulit, sitruunankuoriraaste ja mustapippuri, vähennä lämpöä. Ota 1 dl pastan keitinvettä talteen ja valuta pasta. Lisää pannulle pasta, sitruunamehu, kirsikkatomaatit ja raastettu parmesaani. Kuumenna hetki käännellen ja lisää loraus pastan keitinvettä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele basilikalla.

Tortillaburgerit

Ainekset: 400 g kananjauhelihaa, 100 g cheddarjuustoraastetta, 2 tl grillausmaustetta, 4 tortillaa, ruukkusalaatti, 2 tomaattia, pieni punasipuli, 1 dl majoneesia, ketsuppia sekä 4 tl öljyä paistamiseen.

Valmistus: Sekoita jauheliha, juustoraaste ja mauste hyvin kulhossa. Taputtele jokaisen tortillan päälle täytettä ohueksi kerrokseksi, jätä puoli senttiä reunoilta tyhjäksi. Huuhdo salaatti ja tomaatit, revi salaatinlehdet puolikkaiksi ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista tortilla kerrallaan kypsäksi. Aloita lihapuoli alaspäin. Tarkista kypsyys ja anna tortillan ruskistua hetki. Täytä tortillaburgerit salaatilla, tomaatilla ja sipulilla. Viimeistele majoneesi- ja ketsuppiraidoilla ja taita keskeltä puoliksi.

Yhden pannun tomaattinen pasta

Ainekset: Sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä, 1 rkl Provencale-yrttiseosta, 2 rkl vehnäjauhoja, 50 g pinaattia, 5 dl vettä, 1 kasvisannosfondi, 500 g tortelloneja (juusto & aurinkokuivattu tomaatti), 2 dl ruokakermaa 15 %, 70 g voimakasta juustoraastetta, 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä paistamiseen, basilikaa.

Valmistus: Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit, tomaatit ja yrttiseos paistokasarissa öljyssä. Lisää jauhot, sekoita ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen vielä noin 2 minuuttia. Huuhtele pinaatti. Lisää vesi kasariin sekoittaen. Lisää loput ainekset ja hauduta noin 5 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

Kreikkalainen kanavuoka

Ainekset: 350 g kanan fileeleikkeitä (maustamaton), 250 g kirsikkatomaatteja (eri värisiä), 400 g (1 tlk) valkosipulitomaattimurskaa, 120 g yrttimaustettuja oliiveja, 100 g (½ ps) pakastesipulia, 1 rkl oliiviöljyä, 2 tl kuivattua oreganoa, 1 tl sokeria, 150 g fetajuustoa sekä ½ ruukkua oreganoa ja 4 pitaleipää

Valmistus: Puolita fileeleikkeet. Huuhtele tomaatit. Lisää kaikki paitsi feta uunivuokaan ( noin 3 l) ja kääntele sekaisin. Kypsennä 200 asteessa 25 minuuttia. Ota vuoka uunista, murustele feta pinnalle ja jatka paistamista 15 minuuttia. Viimeistele hienonnetulla oreganolla ja tarjoile pitaleipien kanssa.

Kasvispyörykkäpelti

Ainekset: kesäkurpitsa, 2 rs minitomaatteja, 2 salottisipulia, 2 valkosipulinkynttä, 2 rkl rypsiöljyä, ½ tl suolaa, ½ tl paprikajauhetta, 200 g fetajuustoa, 460 g kaura‑siemenpyöryköitä (Boltsi original), basilikaa.

Valmistus: Säädä uuni 200 asteeseen. Hienonna sipulit. Leikkaa huuhdeltu kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan ja viipaloi. Laita kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Kypsennä uunissa 20 minuuttia. Paloittele fetajuusto. Lisää juusto ja kaura‑siemenpyörykät kasvisten joukkoon. Jatka kypsennystä vielä 20 minuuttia. Viimeistele basilikalla.

Vegaaninen butter chicken

Ainekset: 300 g marinoitua tofua, dl cashewpähkinöitä, 3 rkl maidotonta margariinia, 1 sipuli, 3 valkosipulinkynttä, 2 cm inkivääriä, 70 g tomaattipyreetä, 500 g paseerattua tomaattia, 2 tl garam masalaa, 1 tl kurkumaa, ¾ tl suolaa, ½ tl sokeria, 1 ruukku korianteria, 2 dl kaurakasvisrasvasekoitetta, 1 tl chilihiutaleita.

Valmistus: Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita alle ja päälle talouspaperia ja nosta painoksi leikkuulauta. Rouhi pähkinät veitsellä ja paahda kuumalla paistinpannulla minuutin ajan koko ajan sekoittaen (palavat helposti). Kaada ne lautaselle. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista ilman rasvaa noin kolme minuuttia, kääntele pihdeillä. Lisää 1 rkl margariinia ja paista kuutiot rapeiksi, siirrä lautaselle. Kuori ja hienonna sipulit ja raasta inkivääri. Sulata pannulla 2 rkl margariinia, lisää sipulit ja paista, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää tomaattipyree, paseerattu tomaatti, inkivääri, garam masala, kurkuma, suola ja sokeri. Kuumenna kastike, pienennä lämpöä ja anna hautua 10 minuuttia. Hienonna korianteri, sekoita kaurasekoite kastikkeeseen ja mausta chilihiutaleilla. Lisää tofut ja sekoita, ripottele pinnalle pähkinät ja korianteri.

Vegaanin butter chicken kattilassa

Kanateriyakisalaatti

Ainekset: 300 g (1 pkt) isoja kanan fileesuikaleita, 150 g punakaalia, 2 porkkanaa, ½ kurkku, 1 dl suolapähkinöitä, ½ ruukkua thaibasilikaa, ½ rkl rypsiöljyä, ½ dl teriyakikastiketta. Kastike: 2 cm pala inkivääriä, 1 pieni valkosipulinkynsi, 2 rkl soijakastiketta, 2 rkl hunajaa, 1 ½ rkl limemehua.

Valmistus: Ota kanat huoneenlämpöön. Valmista kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset. Huuhtele ja leikkaa tai raasta punakaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja kuori porkkana. Vedä porkkanasta ohuita siivuja kuorimaveitsellä. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Rouhi pähkinät ja hienonna basilika. Lisää kasvikset, pähkinät ja basilika tarjoilukulhoon. Sekoita kastike joukkoon ja anna maustua. Ruskista kana öljyssä pannulla. Lisää teriyakikastike paistamisen loppuvaiheessa. Lisää kanat salaatin joukkoon.

Kulhossa kasviksia, kanaa, kikherneitä, punakaalia, kurkkua ja yrttejä vihreällä taustalla.

Reseptit nyt S-ostoslistassa

Tiesitkö, että voi selata S-ostoslista-sovelluksella Yhteishyvän herkullisia reseptejä ja siirtää reseptin tuotteet S-kaupat-sovellukseen?

  1. Luo reseptin tuotteista ostoslista
  2. Avaa ostoslista ja klikkaa yläkulman kolmea palluraa
  3. Valitse ”Osta tuotteet S-kaupat-sovelluksella"

Download on the App Store Badge FI RGB blk 100217 1 google-play-badge 1

S-ostoslista

Sinua saattaa kiinnostaa myös