
Makua ruokiin ja leivälle
Tuorejuuston tapaan käytettävät Auran levitteet ovat keittiön monipuolisimpia tuotteita. Lisää vain ruisleipä, kalakeitto, pasta tai grillisienet – mikä tänään sinulle maistuukaan. Kotimaiset levitteet sopivat myös moneen ruokavalioon, sillä ne ovat gluteenittomia, maidottomia, vegaanisia sekä laktoosittomia. Tämän helpommaksi ja herkullisemmaksi ei voi homma levitä!
Kolme maukasta makua
Vegaaninen pinaattipiiras
Suolaisiin piirakoihin saa helposti lisämakua, kun täytteeseen lisää Auran Valkosipuli-persiljalevitettä. Vegaaninen versio pinaattipiirakasta onnistuu maissitärkkelyksen avulla, mutta jos haluat piirakan täytteestä tiiviimmän ja helpommin leikattavan voit korvata maissitärkkelyksen yhdellä kananmunalla.
(vegaaninen, laktoositon, maidoton, soijaton, ei sisällä kalaa/äyriäisiä)
Annoksia: 4
Aika: 1 h 15 min
Ainekset
- 1 purjo
- 4 valkosipulinkynttä
- öljyä
- 200 g pinaattia
- suolaa
- mustapippuria
- 1 pkt vegaaninen piirakkapohja
- 2 dl vegaanista ruokakermaa
- 200 g Auran Valkosipuli-persiljalevitettä
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 200 g kirsikkatomaatteja
- paahdettuja pinjansiemeniä viimeistelyyn
Valmistusohje
- Viipaloi pesty purjo ohuiksi siivuiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota purjo ja valkosipulinkynnet öljyssä pehmeiksi ja lisää lopuksi pinaatti. Paista kunnes pinaatti menee kasaan, mausta suolalla ja pippurilla.
- Levitä piirakkapohja öljyttyyn piirakkavuokaan. Sekoita ruokakerma, Valkosipuli-persiljalevite ja maissitärkkelys ja mausta suolalla sekä pippurilla. Levitä piirakkavuokaan ensin pinaattiseos, sitten kermaseos ja lopuksi päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja.
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Viimeistele pinaattipiirakka paahdetuilla pinjansiemenillä ja tarjoile.
