Tuotteet

Dataskydd och säkerhet

Allmänt

Noggrann och laglig behandling av personuppgifter är en central förutsättning för S-gruppens verksamhet och en del av ansvarsfull företagsverksamhet. Nedan förklarar vi mer detaljerat hur vi behandlar dina personuppgifter i matbutiken på webben. För mer information om behandlingen av personuppgifter, se våra dataskyddssidor.

Personuppgiftsansvariga

Matbutiken på webben drivs av Centrallaget för Handelslagen i Finland (SOK). Du hittar information om SOK:s behandling av personuppgifter i egenskap av personuppgiftsansvarig i dataskyddsbeskrivningen för S-gruppens ägarkunds- och kundregister. I fråga om webbutikens leveranser ansvarar det handelslag som du har gjort ditt webbutiksinköp från för behandlingen av personuppgifter. Du hittar våra handelslags kontaktuppgifter och dataskyddsbeskrivningar på följande sida: Hämtning och leverans av webbutikens order

Behandling av dina personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna upprätthålla webbutiken och avtalsenligt leverera de produkter du beställt via butiken till dig.

Om du tillåter användningen av platsinformation kan vi visa dig upphämtningsställen och butiker nära dig på kartan, så att du inte behöver fylla i platsen manuellt. Platsen bestäms av flera källor, såsom din IP-adress, närliggande Wi-Fi-hotspots och GPS-data. Vi använder inte platsinformationen för något annat syfte. Du kan när som helst återkalla ditt platssamtycke.

Dessutom kan vi exempelvis ge dig produktrekommendationer baserat på produkter du klickar på eller på din tidigare köphistorik. I det här fallet kommer sökresultaten att visa dig produkter som du sannolikt är intresserad av: exempelvis kan havremjölksprodukter visas högst upp i sökresultaten om du tidigare köpt sådana istället för vanliga mejeriprodukter. När du är inloggad kan du även tagga dina favoritprodukter och spara inköpslistor. Vi strävar efter att göra användningen av webbutiken möjligast smidig för dig. Vi använder inte platsinformation för något annat syfte.

Dina påverkansmöjligheter

För oss är det viktigt att du kan påverka behandlingen av dina egna personuppgifter. Utan att behandla dina personuppgifter kan vi inte fullgöra avtalet om leverans av webbutiken eller av produkterna, men du kan exempelvis:

  • som ägarkund förbjuda behandling av inköpsuppgifter på produktnivå och användning av personuppgifter för analys och profilering, varefter vi inte kommer att visa dig produktrekommendationer baserat på din köphistorik. Som ägarkund kan du ställa in förbud genom att logga in i dina uppgifter i tjänsten Oma S-kanava.
  • återkalla platssamtycket i webbläsarens eller terminalens inställningar. Exempelvis i Chrome finns alternativen under Inställningar/Sekretess och säkerhet, i Edge under Inställningar/Webbplatsbehörigheter och i Firefox under Inställningar/Sekretess och säkerhet.
  • granska uppgifter som lagrats om dig. I första hand kan du begära att få granska dina uppgifter genom att logga in i Oma S-kanava. Om du inte är en S-gruppens ägarkund kan du göra en begäran om uppgifter med hjälp av vårt webbformulär här. Du kan se de produkter du har markerat som favoriter genom att logga in på matbutiken på webben.

Se S-gruppens dataskyddssidor för mera information om dina rättigheter. Om du har några frågor angående S-gruppens behandling av personuppgifter kan du även kontakta S-gruppens dataskyddsombud, tietosuojavastaava@sok.fi.

Observera

Dela inte webbadresser relaterade till ditt S-användarkonto eller order med tredje parter.

Försäljningstillstånd

Adresskälla: S-gruppens ägarkunds- och kundregister

Du kan ha fått detta meddelande trots att du inte har gett särskilt tillstånd till marknadsföring per e-post. S-gruppen har rätt att använda kunduppgifterna i registret för undersökningar, om kunden inte särskilt har förbjudit det. Genom undersökningsenkäter utvecklar S-gruppen sin affärsverksamhet att allt bättre motsvara kundernas behov.

Om du i framtiden inte längre vill delta i enkäter kan du ange enkätsförbudet i S-gruppens ägarkunds- och kundregister i dina kunduppgifter enligt följande:

  • Gå till s-kayttajatili.fi och logga in i tjänsten. Förbudet mot enkätundersökningar kan uppdateras under Ägarkundsrelation/Begränsa.
  • Du kan också skicka en begäran om att lägga till enkätsförbudet via e-post till tutkimuskyselykielto@sok.fi. Meddelandet du skickar ska innehålla namn, medlems-/kundnummer (10 tecken finns på ditt S-Förmånskort i samband med namnet på ditt Handelslag) och en beskrivning av uppdraget, t.ex.: ”Jag vill lägga till ett enkätsförbud i mina kunduppgifter.”

Förbudet kommer att träda i kraft i framtida enkäter, du kan möjligtvis få en påminnelse, som gäller denna undersökning.

Om du har frågor eller kommentarer rörande enkätens funktioner, kontakta tutkimukset.s-ryhma@sok.fi