Perinteisesti glögi on viinipohjaista tai alkoholilla terästettyä. Tumman glögin pohjana on useimmiten herukka-, puolukka- tai karpalomehu tai valmis glögitiiviste, jota terästetään punaviinillä tai jollakin väkevämmällä alkoholilla, kuten rommilla tai brandyllä. Vaalean glögin pohjana taas on tyypillisesti omenamehu, jonka terästykseen sopii esimerkiksi valkoviini, mantelilikööri tai punssi.
Kuumista maustetuista mehuista ja valmiista glögitiivisteistä saa tietenkin myös ihania alkoholittomia juomia, jotka sopivat myös lapsille.
Tavallisimmat mausteet jotka tekevät viinistä tai mehusta glögin, ovat meille piparkakuistakin tutut neilikka, kaneli ja inkivääri, usein myös esimerkiksi kardemumma ja pomeranssinkuori. Muualla Pohjois-Euroopassa glögin maustamisessa suositaan myös sitrusviipaleita ja vaniljatankoa.
Lämmitetyn glögin joukkoon on lopuksi tapana sekoittaa rusinoita ja mantelilastuja, mutta jos perinteiset lisukkeet eivät maistu tai kaipaat vaihtelua, kokeile esimerkiksi appelsiininkuorta, omenanpaloja tai vaikkapa cocktailkirsikoita.