Tuotteet
Miiala kasvisreseptit

Tuttujen arkiruokien kasvisversiot

Starttaa maaliskuu kasvisresepteillä. Olen koonnut sinulle kymmenen kasvisreseptin kokonaisuuden. Tarvitsemasi raaka-aineet voit klikata suoraan ostoskoriin, ja tilata ostokset kotiovellesi tai valitsemallesi noutopisteelle. Oletko kokeillut jo robokuljetusta?

Miia Miialasta

Tee tilausmuokkaukset näppärästi sovelluksella

Aloita tilauksen tekeminen tällä sivulla, saat klikattua reseptien tuotteet helposti ostoskoriisi! Vahvista tilaus ja siirry tästä puhelimellasi S-kaupat-sovelluksen puolelle muokkaamaan tilaustasi. Voit huoletta lisäillä tuotteita muokkausajan päättymiseen saakka.

Soijarouhe-makaronilaatikko

  • 400 g makaronia
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 4 dl vettä
  • tacomaustetta
  • chilijauhetta
  • 7 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 tomaattia
  • ~100 g juustoraastetta

Keitä makaronit, jätä hieman napakoiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla ja paahda siinä hetki kuivaa soijarouhetta. Sekoita joukkoon mausteet. Lisää vesi ja keitä, kunnes vesi on imeytynyt. Sekoita munamaito ja viipaloi tomaatit. Sekoita voideltuun uunivuokaan makaronit, soijarouhe sekä munamaito. Lisää pinnalle tomaatit sekä juustoraaste. Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Soijamakaroonilaatikko

Herniskastike

  • 1 pss Hernis safkasuikaleita
  • 4 dl vettä
  • kanaliemikuutio
  • currya
  • 1/2 rs sipuli&paprika tuorejuustoa
  • 4 dl ruokakermaa

Kiehauta pannulla vesi ja liota siihen liemikuutio. Kaada pannulle Hernis safkasuikaleet. Kun safkasuikaleet ovat turvonneet, mausta ne kevyesti currylla. Lisää joukkoon tuorejuusto sekä ruokakerma. Keitä kastiketta hetki miedolla lämmöllä. Tarjoile esimerkiksi pastan tai riisin kanssa.

Herniskastike

Jauhispyörykät

  • 560 g MUU-jauhista
  • 200 g kermaviiliä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 pss ranch dippijauhetta

Sekoita kaikki pyöryköiden aineet keskenään ja anna maustua hetki. Muotoile pyöryköiksi uunipellille. Paista pyöryköitä uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Jauhispyörykät

Linssilasagne

  • 2 l punaisia kuivattuja linssejä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 porkkanaa
  • kesäkurpitsa
  • 4 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • 800 g tomaattimurskaa
  • suolaa
  • pippuria
  • oreganoa
  • 170 g juustoraastetta
  • 1 prk ranskankermaa
  • n. 9 lasagnelevyä

Huuhdo linssit ja kuutioi kasvikset. Valmista kasvisliemi. Pehmennä kasviksia hetki pannulla öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, linssit sekä mausteet. Keitä kastiketta noin 15 minuuttia. Kasaa lasagne niin, että ensimmäiseksi ja viimeiseksi tulee kastiketta. Laita väleihin myös ranskankermaa sekä juustoraastetta. Ripottele viimeiseksi lasagnen pinnalle loput juustoraasteesta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Pikapyttäri

  • 500 g Coop Gnocchi -perunapastaa
  • 200 g Tofunkaltaista (valkosipuli & yrtit)
  • 2 tomaattia
  • 3 kananmunaa
  • öljyä
  • suolaa
  • paprikajauhetta
  • valkosipulimaustetta

Keitä gnocchi-perunapasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuutioi Tofunkaltainen sekä tomaatit pieniksi kuutioiksi. Paista Tofunkaltaista pannulla öljyssä, kunnes kuutiot ovat saaneet rapean paistopinnan. Lisää pannulle gnocchi-perunapasta, paista hetki. Lisää tomaatit sekä kananmunat ja mausta pyttäri.

Soijatortillat

  • 3 dl soijasuikaleita
  • 6 dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • broilerimaustetta
  • 6 kpl täysjyvätortillaa
  • jäävuorisalaattia
  • tomaattia
  • sipulia
  • fetakuutioita
  • paprikamajoneesia

Keitä soijasuikaleet kasvisliemessä. Valuta ja kuivaa keitetyt suikaleet talouspaperilla. Sekoita suikaleisiin vehnäjauho sekä broilerimauste. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Valmistele kasvikset ja kokoa tortillat oman makusi mukaisesti.

Härkis-kasviskiusaus

  • 500 g peruna-sipulisekoitusta
  • 500 g kasvissuikaleita
  • 1 rs Härkistä (texmex)
  • 4 dl juustokermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • valkosipulijauhetta

Sekoita kaikki kiusauksen aineet voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti. Sekoita paiston puolivälissä.

Tofunugetit + jogurttidippi

  • 400 g tofua
  • 1 pss Santa Maria Crispy Chicken -mausteseosta
  • öljyä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • ½ dl sweet chili -maustekastiketta

Sekoita jogurtti sekä sweet chili -maustekastike jääkaappiin maustumaan. Kuivaa tofu talouspaperilla. Leikkaa sopivankokoisiksi nugeteiksi ja pyöritä Crispy Chicken -mausteseoksessa. Paista nugetit pannulla öljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean pinnan.

Mifuwokki

  • 3 pss kananmakuisia nuudeleita
  • 1 rs MiFU®-suikaleita (paprika-chili)
  • 450 g ruokaisia pannukasviksia
  • voita

Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Ruskista Mifu-suikaleet voissa pannulla. Lisää pannulle pannukasvikset. Paista, kunnes pannukasvikset ovat kunnolla kuumentuneet. Lisää lopuksi nuudelit ja mausta wokki nuudelimausteella.

Hedelmäinen kikhernekastike

  • 1 mango
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 2 tlk kikherneitä suolaliemessä
  • broilerimaustetta

Soseuta kypsän mangon hedelmäliha. Huuhtele kikherneet. Lisää pannulle herneet, mangosose, kookosmaito sekä ripaus broilerimaustetta. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi riisin kanssa.