
Molkosan – tunne hyvä olo
Molkosan maitohappokäytetty herajuomatiiviste on hyvinvoinnin klassikko.
Sen salaisuus piilee runsaassa määrässä L+ maitohappoa, joka tekee siitä erinomaisen valinnan päivittäiseen käyttöön.
Laktoositon ja täysin kaloriton – sopii monipuoliseen ruokavalioon
Riittoisa ja edullinen valinta – yhdestä pullosta jopa 100 annosta valmista juomaa
Monikäyttöinen – sekoita veteen, mehuun, smoothieen tai käytä ruoanvalmistuksessa
Raikas, hieman hapan, piimämäinen maku – virkistävä janojuoma
Molkosan – tunne hyvä olo
Molkosan – tunne hyvä olo
Molkosan maitohappokäytetty herajuomatiiviste on hyvinvoinnin klassikko. Sen salaisuus piilee runsaassa määrässä L+ maitohappoa, joka tekee siitä erinomaisen valinnan päivittäiseen käyttöön. Molkosanissa L+ maitohapon määrä on vakioitu ja poikkeuksellisen korkea – se sisältää jopa 3,5 kertaa enemmän L+ maitohappoa kuin hapankaali ja kaksi kertaa enemmän kuin luonnonjogurtti.
Molkosanin ominaisuudet:
- Runsaasti luontaista L+ maitohappoa – tukee kehon omaa tasapainoa
- Valmistettu Sveitsiläisten alppilehmien maidosta
- Hellävarainen käymisprosessi – mukana vain puhdas hera ja uniikki Lactobacillus casei Alpinus -maitohappobakteeri
- Laktoositon ja täysin kaloriton – sopii monipuoliseen ruokavalioon
- Riittoisa ja edullinen valinta – yhdestä pullosta jopa 100 annosta valmista juomaa
- Monikäyttöinen – sekoita veteen, mehuun, smoothieen tai käytä ruoanvalmistuksessa
- Raikas, hieman hapan, piimämäinen maku – virkistävä janojuoma
- Luonnollinen osa arkea – klassikko jo vuosikymmenten ajan
Valmistettu Alppilehmien maidosta – hellävaraisesti
Molkosan valmistetaan Sveitsiläisten alkuperäiskarjan tuoreesta maidosta. Hyvinvoivat eläimet laiduntavat kesäisin Alpeilla ja nauttivat ravinteikkaista kasveista ja ulkoilevat talvisin pihatoissa.
Valmistuksessa maidosta suodatetaan pois proteiinit, hiilihydraatit ja rasva – jäljelle jää puhdas hera. Se pastöroidaan mahdollisimman hellävaraisesti, jotta parhaat ominaisuudet säilyvät. Tämän jälkeen siihen lisätään prosessiin kehitetty Lactobacillus casei Alpinus -maitohappobakteeri, ja tuloksena on kirkas, raikas ja runsaasti L+ maitohappoa sisältävä juomatiiviste.
Edullinen valinta päivittäiseen hyvinvointiin
Yhdestä pullosta valmistat jopa 100 annosta kehoasi virkistävää juomaa. Yhden annoksen hinnaksi tulee vain noin 14 senttiä! Molkosan on laktoositon ja valmis juoma täysin kaloriton.
Käyttövinkit
Lisää Molkosan helposti arkeesi: sekoita aamusmoothieen, lasilliseen vettä tai mehua. Se on mainio janon taltuttaja esimerkiksi saunan jälkeen veteen tai kivennäisveteen sekoitettuna. Happaman makunsa ansiosta Molkosan toimii myös erinomaisesti terveellisenä vaihtoehtona etikan sijaan eri ruoissa ja salaatinkastikkeissa.
Molkosan mansikkamocktail
Ainesosat
- 2 rkl hunajaa
- 1 rkl Molkosania
- 2 limen mehu
- ½ l tuoreita mansikoita
- 2 dl jääpaloja
Lasiin
- 2 limen lohkoa
- 4 vartta tuoretta minttua
- 2 dl jääpaloja
Koristeluun
- 2 limeviipaletta
- 2 mansikkaa
Mansikkamocktail
- Laita kapeiden ja korkeiden juomalasien pohjalle hunaja ja Molkosan.
- Purista kahden limen mehut tehosekoittimen kannuun ja mittaa joukkoon tuoreet mansikat ja jääpalat. Sekoita tasaiseksi. Laita juomalaseihin puristetut limen lohkot, mintun varret ja jääpalat.
- Kaada päälle mansikkaseos. Täytä lasi kivennäisvedellä ja sekoita pitkällä lusikalla. Koristele juomat limeviipaleilla ja mansikoilla.
- Tarjoa ja nauti.

Kesäpäivän lämmin salaatti
Kesäpäivän lämmin salaatti maistuu sellaisenaan tai muun grilliruoan seurana. Värikäs salaatti on kaunis tarjottava myös kesäjuhlissa.
Ainesosat
- 1 nippu kesäporkkanoita + vettä
- 100 g vihreitä papuja
- 500 g kypsiä varhaisperunoita
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- Herbamare Spicy -yrttisuolaa maun mukaan
- 200-300 g juustoleipää tai halloumia
- 3 rkl rypsiöljyä tai avokadoöljyä paistamiseen
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl Molkosania
- mustapippuria myllystä
- Herbamare Spicy -yrttisuolaa maun mukaan
Valmistus
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon pitkittäin halkaistut kesäporkkanat. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes hieman kypsyvät ja valuta.
- Leikkaa vihreistä pavuista päädyt ja leikkaa kypsät varhaisperunat viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paloittele paprika reiluiksi paloiksi sekä juusto.
- Kuumenna muurinpohjapannussa öljyä ja laita pannulle kasvikset ja valkosipulinkynnet. Käännä välillä, jotta saat pintaan kauniin värin. Mausta mieleiselläsi Herbamarella.
Molkosan – luonnollinen osa päivääsi.
