Tuotteet
Food Market Herkun tiskillä on tarjolla tuoretta kalaa ympäri vuoden. Tutustu tuotteisiin ja osta Herkusta tai tilaa kalat Herkun verkkokaupasta

Näin tarjoilet graavikalaa

Kaupan kalatiskin graavikala houkuttelee, mutta miten se käsitellään ja tarjoillaan? Katso vinkit kalan käsittelyyn ja hurmaa vieraat graavikalakastikkeen kera!

Vinkit valmiiksi graavatun kalan käsittelyyn

Kun ostat kalaosastolta valmiiksi graavattua lohta, se on valmis viipaloitavaksi ja tarjottavaksi vasta päivän tai parin kuluttua. Lohen etu- ja keskiosat ovat kypsiä 2–3 päivää graavauksesta. Lohen pyrstöosa, kirjolohifilee ja siikafilee ovat puolestaan kypsiä 1–1,5 vuorokautta graavauksen jälkeen kalan koosta riippuen.

Kun kala on graavautunut vaaditun ajan, puhdista kalafilee mausteista, huuhdo se nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi. Graavilohen voi tarjoilla esimerkiksi kylmän kastikkeen kanssa. Seuraksi sopivat keitetyt perunat tai paahdettu leipä.

GRAAVIKALAKASTIKE

Tarvitset:

1 prk Konjakkisinappia

1½ dl rypsiöljyä

2 rkl Demerara-sokeria

suolaa, murskattua valkopippuria, ripaus jauhettua korianteria

2 rkl siiderietikkaa

2 rkl vettä

tillisilppua

Valmistus:

Sekoita mausteet sinapin joukkoon ja vatkaa öljy ohuena nauhana sekaan. Ohenna omenaetikalla ja vedellä. Lisää tillisilppu. Voit miedontaa kastiketta kermaviilillä tai ranskankermalla.