Kaupan kalatiskin graavikala houkuttelee, mutta miten se käsitellään ja tarjoillaan? Katso vinkit kalan käsittelyyn ja hurmaa vieraat graavikalakastikkeen kera!
Kaupan kalatiskin graavikala houkuttelee, mutta miten se käsitellään ja tarjoillaan? Katso vinkit kalan käsittelyyn ja hurmaa vieraat graavikalakastikkeen kera!
Kun ostat kalaosastolta valmiiksi graavattua lohta, se on valmis viipaloitavaksi ja tarjottavaksi vasta päivän tai parin kuluttua. Lohen etu- ja keskiosat ovat kypsiä 2–3 päivää graavauksesta. Lohen pyrstöosa, kirjolohifilee ja siikafilee ovat puolestaan kypsiä 1–1,5 vuorokautta graavauksen jälkeen kalan koosta riippuen.
Kun kala on graavautunut vaaditun ajan, puhdista kalafilee mausteista, huuhdo se nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa fileet ohuiksi siivuiksi. Graavilohen voi tarjoilla esimerkiksi kylmän kastikkeen kanssa. Seuraksi sopivat keitetyt perunat tai paahdettu leipä.
Tarvitset:
1 prk Konjakkisinappia
1½ dl rypsiöljyä
2 rkl Demerara-sokeria
suolaa, murskattua valkopippuria, ripaus jauhettua korianteria
2 rkl siiderietikkaa
2 rkl vettä
tillisilppua
Valmistus:
Sekoita mausteet sinapin joukkoon ja vatkaa öljy ohuena nauhana sekaan. Ohenna omenaetikalla ja vedellä. Lisää tillisilppu. Voit miedontaa kastiketta kermaviilillä tai ranskankermalla.