Tuotteet

Vähemmän suolaa, enemmän makua!

Suola on aivan mahtava mauste, mutta moni meistä nauttii sitä ihan liikaa. Saamme suolaa huomaamattamme ihan arkisista ruoka-aineista, vaikka ne eivät kovin suolaisilta maistuisikaan.

Suolan käytön vähentäminen on loppujen lopuksi aika helppoa. Tarvitset vain hitusen tietoa ja tarkkaavaisuutta.

Vinkkejä suolan määrän vähentämiseen

Ylenpalttinen suolan käyttö turruttaa tunnetusti makuaistin. Kun vähennät suolan määrää, alkaa makuaistisi herkistyä jo muutamassa viikossa. Vähäsuolainen ruoka voi tuntua aluksi mauttomalta, siksi suolan määrää kannattaakin vähentää pikku hiljaa.

Voit aloittaa vaikkapa valitsemalla aikaisempaa vähäsuolaisempia ruokia ja vähentämällä suolan määrää ruoanvalmistuksessa. Kelpo kikka on lisätä suola ruoanlaitossa vasta lopuksi.

Kun lisäät lautaselle kasvisten määrää, jää suolaisen ruoan osuus pienemmäksi. Saat ruokaan mojovasti makua ilman suolaa esimerkiksi hapokkaalla sitrushedelmien mehulla, tuoreilla yrteillä, sipulilla tai vaikkapa tomaatilla.

Sydänmerkki auttaa sinua löytämään vähemmän suolaa sisältäviä tuotteita. Sydänmerkki-tuote on terveellinen valinta myös rasvan laadun ja määrän sekä sokerin ja kuitujen kannalta.

Vähemmän suolaa sisältävät reseptit