Hyppää sisältöön
Tuotteet

Rakastettu klassikkojuusto

Västerbottensost®-juustoa on valmistettu Ruotsin Burträskissä jo vuodesta 1872 ja tämä juusto onkin Ruotsin rakastettu kansallisjuusto. Västerbottensost®-juuston ainutlaatuinen ja voimakkaan aromaattinen maku syntyy tarkoin varjellun reseptin sekä vähintään 14 kuukauden kypsyttämisen myötä. Västerbottensost®-juuston rakenne on kova sekä murukoloinen ja tämä pohjolan parmesaani sopii monipuolisesti ruoanlaittoon, suolaiseen ja makeaan leivontaan sekä herkuttelujuustoksi.

Herkullinen Västerbottensost-juusto

Västerbottensost®-piirakka ruskistetulla voikermalla

Klassikko Västerbottensost®-piirakka ruskistetun voikerman ja purjon kanssa kruunaa juhannuspöydän.

Kokeile ja ihastu!

Ainesosat:

Piirakkataikina:

  • 125 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vettä

Täyte:

  • 300 g Västerbottensost®-juustoa raastettuna
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1/3 purjoa

Ruskistettu voikerma:

  • 50 g voita
  • 3 dl creme fraichea
  • suolaa

Valmistus:

  1. Sekoita voi ja jauhot esimerkiksi tehosekoittimessa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija noin 24 cm) ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Vatkaa munat ja kerma. Lisää Västerbotten® -juustoraaste, suola ja pippuri. Kaada juustotäyte piirakkavuokaan.
  4. Leikkaa purjo pitkulaisiksi, pienemmiksi paloiksi ja aseta piirakan päälle. Paista noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on jähmettynyt. Anna jäähtyä.
  5. Laita voi pannulle ja sulata se kovalla lämmöllä. Kuumenna voita sekoitellen, kunnes se on ruskistunut, mutta varo polttamasta sitä. Ota pois liedeltä ja kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
  6. Sekoita jäähtynyt voi ja crème fraiche tasaiseksi kermaksi. Mausta maun mukaan suolalla.