
Rakastettu klassikkojuusto
Västerbottensost®-juustoa on valmistettu Ruotsin Burträskissä jo vuodesta 1872 ja tämä juusto onkin Ruotsin rakastettu kansallisjuusto. Västerbottensost®-juuston ainutlaatuinen ja voimakkaan aromaattinen maku syntyy tarkoin varjellun reseptin sekä vähintään 14 kuukauden kypsyttämisen myötä. Västerbottensost®-juuston rakenne on kova sekä murukoloinen ja tämä pohjolan parmesaani sopii monipuolisesti ruoanlaittoon, suolaiseen ja makeaan leivontaan sekä herkuttelujuustoksi.
Herkullinen Västerbottensost-juusto
Västerbottensost®-piirakka ruskistetulla voikermalla
Klassikko Västerbottensost®-piirakka ruskistetun voikerman ja purjon kanssa kruunaa juhannuspöydän.
Kokeile ja ihastu!
Ainesosat:
Piirakkataikina:
- 125 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl vettä
Täyte:
- 300 g Västerbottensost®-juustoa raastettuna
- 3 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 ripaus mustapippuria
- 1/3 purjoa
Ruskistettu voikerma:
- 50 g voita
- 3 dl creme fraichea
- suolaa
Valmistus:
- Sekoita voi ja jauhot esimerkiksi tehosekoittimessa murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija noin 24 cm) ja paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
- Vatkaa munat ja kerma. Lisää Västerbotten® -juustoraaste, suola ja pippuri. Kaada juustotäyte piirakkavuokaan.
- Leikkaa purjo pitkulaisiksi, pienemmiksi paloiksi ja aseta piirakan päälle. Paista noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on jähmettynyt. Anna jäähtyä.
- Laita voi pannulle ja sulata se kovalla lämmöllä. Kuumenna voita sekoitellen, kunnes se on ruskistunut, mutta varo polttamasta sitä. Ota pois liedeltä ja kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
- Sekoita jäähtynyt voi ja crème fraiche tasaiseksi kermaksi. Mausta maun mukaan suolalla.
