Tuotteet
Suolainen merten gourmet-herkku osteri on erityisesti viileiden talvikuukausien ruokaa. Tutustu Food Market Herkun kalatiskin valikoimassa oleviin osterilaatuihin.

Ostereissa on eroja – tutustu Food Market Herkun valikoimaan

SUOLAINEN MERTEN GOURMET-HERKKU OSTERI ON ERITYISESTI VIILEIDEN TALVIKUUKAUSIEN RUOKAA

Food Market Herkun kalatiskissä on tarjolla ostereita ympäri vuoden. Osterit ovat kuitenkin parhaimmillaan talvikuukausina, kun merivesi on viileää. Suurin osa Herkun ostereista tuodaan Ranskasta, mutta niitä tulee jonkin verran myös Irlannista. Tarjolla oleva valikoima riippuu saaliista, joten se voi vaihdella kausittain ja jopa viikoittain. Jos haluat jotain erityistä, kannattaa osterit tilata kalatiskiltä etukäteen.

Tutustu alla ostereihin, joita voi muun muassa ostaa Food Market Herkun kalatiskistä. Tutustu valikoimaan Food Market Herkun verkkokaupassa

TSARSKAYA TARJOAA HUIPPULAATUA JOPA TSAARIN MAKUUN

Ranskan Cancalen alueen ostereita on rakastettu jo antiikin ajoista alkaen, jolloin niitä toimitettiin suoraan Rooman keisareiden ja myöhemmin eri kuninkaiden juhliin. Tsarskaya-ostereita toimitettiin jo yli sata vuotta sitten Pietariin Venäjän tsaarin pöytään, mistä ne ovat saaneet myös nimensä. Tsaarin pidoissa osterit nautittiin kaviaarin tai vodkan kanssa. Tsarskaya-osteri on ensipuraisultaan kiinteä ja lihaisa, sitten jopa mantelimaisen makea ja lopussa hapokas. Sen maku hivelee suun kaikkia makureseptoreja.

MUIRGEN – MERESTÄ SYNTYNYT

Muirgen tarkoittaa kelttiläisellä gaelin kielellä “syntynyt merestä”. Muirgen-osteri kasvatetaan Irlannin kylmissä ja puhtaissa vesissä täysi-ikäiseksi, minkä jälkeen se siirretään Ranskaan Mont St Michel -lahteen, missä se saa kypsyä viimeiset kuukaudet. Muirgen-osterin liha on makeaa ja beigenväristä, ja sen kuori on lisäksi erittäin kaunis.

GILLARDEAU ON RANSKAN ARVOSTETUIN OSTERINKASVATTAJA

Jo 1900-luvun alkuvuosilta asti toiminut, nimekäs perheyritys Gillardeau on Ranskan arvostetuin osterinkasvattaja, jonka laadukkaita tuotteita pidetään yksimielisesti parhaimpiin kuuluvina. Tämä suussa sulava, pähkinäinen ja pehmeä mutta mukavan puruvastuksen antava osteri ei enempää esittelyjä kaipaa.

PALKITTU LE GALL

Le Gall -osterit kasvatetaan Monts Arréelta laskevien jokien suulla, joiden pohjassa on tarjolla paljon planktonia ostereiden ravinnoksi. Ostereita tuottaa Jean-Luc Le Gall -niminen yritys, joka voitti ansaitusti vuoden 2009 Concours Générale Agricole -kultamitalin. Ostereiden lihaisa rakenne ja suolaisen kitkerä jälkimaku antavat sille luonnetta. Kauniisti aaltoileva kuori on muodoltaan pyöreä ja väriltään lähes kullanruskea.

LIHAISA JA SUOLAISEN PÄHKINÄINEN UTAH BEACHIN OSTERI

Ranskassa, Normandian maihinnousun näyttämönä toimineen Utah Beachin hiekkarannoilla kasvatettu osteri on ollut tuulien ja virtauksien vietävänä. Valtameren voima ja tuulet sekä Normandian puhtaat vedet näkyvät kuoren sileässä pinnassa ja maistuvat lihan raikkaassa aromissa. Utah Beach -osteri on maultaan lihaisa ja siinä on aavistuksen suolaisen pähkinän jälkimaku.

TIA MARAA KASVATETAAN PERINTEIDEN MUKAAN

Tia Maraa on nuori osteri, joka on kasvatettu Irlannissa. Kasvattamon omistaa ranskalainen Gillardeau-osteritalo ja Tia Maraa -ostereita kasvatetaan tarkasti perheen perinteiden mukaan. Tia Maraa -osteri on maultaan maukas ja makea.

EUROOPPALAISET VILLIOSTERIT

Cadoret-osteritalo tarjoaa aitoja Euroopan villiostereita Ranskan Cancalesta. Villi Bélon-osteri on kokonaan eri lajike, Ostrea edulis, kuin viljeltäväksi sopiva Tyynenmeren osteri, Crassostrea gigas. Bélon-osterit ovat lihaisan kiinteitä ja tarjoavat selvän puruvastuksen. Maussa on selvästi tunnistettavissa metallinen jälkivivahde.

Myös Ruotsissa, Bohuslänin maakunnan kylmissä vesissä kasvaa villejä Bélon-ostereita. Nämä osterit poimitaan käsin sukeltamalla ja niitä on monesti kehuttu maailman parhaiksi, koska niiden maku on kuin suudelma mereltä!

Lue lisää ostereista