
Herkku Fish Market ja sesongin parhaat antimet
Pimenevien syysiltojen ja lähestyvän pikkujoulukauden iloksi avasimme mereneläviin ja juhlaviin lisukkeisiin erikoistuneen Herkku Fish Marketin. Hemmottelemme sinua ravintolatason makuelämyksillä ja erinomaisella hinta-laatusuhteella. Meiltä saat myös syksyn parhaat pinsareseptit.
Himoituimmat herkkumme
Herkku Fish Market on täällä taas.
Kalakeitto paahdetulla valkosipulilla
Ainekset: 600 g kuhafileetä (tai muuta vaaleaa kalaa), 2-3 kokonaista solo-valkosipulia, 1 ps Herkku Kalastajanliemi, 2 dl kuohukermaa, 100 g voita, 5 oksaa tuoretta timjamia, 600 g kiinteää perunaa (esim. Annabelle tai Siikli), 1 tl suolaa, 1 rkl sitruunanmehua, (200-300 g sinisimpukoita), koristeluun lehtipersiljaa
Valmistus: 1. Paahda valkosipuli: Leikkaa valkosipulien kanta pois. Aseta kokonaiset valkosipulit leikkuupinta alaspäin öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa. Paahda 180 °C uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes valkosipulit ovat pehmeitä ja kuoren alta kullanruskeita. 2. Valmista liemi: Kiehauta kattilassa Kalastajanliemi, kerma ja voi yhdessä timjaminoksien kanssa. Anna hautua miedolla lämmöllä sillä aikaa kun valkosipulit kypsyvät. 3. Lisää valkosipuli ja soseuta: Poista timjaminoksat liemestä ja kuori valkosipulit. Lisää pehmeät valkosipulit liemeen ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä. 4. Kypsennä perunat: Kuori ja kuutioi perunat. Lisää ne valkosipuliliemeen ja keitä kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä, noin 10–15 minuuttia. 5. Lisää kala ja simpukat: Leikkaa kala suupaloiksi ja lisää kattilaan. Lisää myös simpukat, jos käytät. Hauduta muutama minuutti, kunnes kala ja simpukat ovat kypsiä. 6. Viimeistele: Lisää sitruunamehu ja tarkista suola. Koristele lehtipersiljalla ja tarjoa heti.

Sahrami–rapu–kalakeitto
Ainekset: Keltasipuli, punainen paprika, 2 valkosipulinkynttä, 30 g voita, 1 pss Herkku Kalastajanliemi, 50 g Mutti tomaattipyreetä, 1 prk (400 g) Mutti tomaattimurskaa , 10 tippaa Tabascoa, appelsiinin kuori ja mehu, 1-2 rkl Bong rapufondia (tms.), 1 pss (0,5 g) sahramia, fenkoli, 500 g kiinteää perunaa, 400 g lohta tai muuta kalaa, 200 g isoja katkarapuja, 2 dl kuohukermaa, suolaa, koristeluun lehtipersiljaa.
Valmistus: 1. Freesaa sipulit ja paprika: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuutioi paprika ja paista sipuleiden kanssa voissa, kunnes ne ovat kypsiä ja pehmeitä. 2. Lisää nesteet ja mausteet: Lisää Kalastajanliemi, tomaattipyree, tomaattimurska, rapufondi, sahrami ja tabasco. Raasta appelsiininkuori ja purista mehu joukkoon. Sekoita ja hauduta muutama minuutti. 3. Soseuta liemi: Poista keitto liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi. 4. Kypsennä fenkoli ja perunat: Leikkaa fenkoli pieniksi kuutioiksi ja keitä toisessa kattilassa suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi, noin 5-7 min. Kuori ja kuutioi sillä välin perunat. Lisää sitten esikypsennetty fenkoli ja perunakuutiot soseutettuun liemeen ja keitä, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 10-15 min. 5. Lisää kala ja ravut: Leikkaa kala suupaloiksi ja lisää kattilaan katkarapujen kanssa. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kala on kypsää ja ravut lämpimiä. 6. Viimeistele: Lisää lopuksi kerma ja tarkista suola. Koristele halutessasi lehtipersiljalla ja tarjoile heti.

Välimerellinen lohikeitto
Ainekset: 2 keltasipulia, 3 valkosipulin kynttä, 1 dl vihreitä oliiveja, 1 dl kalamataoliiveja, 2–3 maustekurkkua, 2 rkl kapriksia, 0,5 dl oliiviöljyä, 1 pss Herkku Kalastajanliemi, 100 g ruskeita herkkusieniä, 600 g lohifileetä kuutioituna, 1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa, 0,5 ruukkua tuoretta timjamia, suolaa.
Valmistus: 1. Esivalmistele: Leikkaa sipulit, valkosipuli, oliivit ja herkkusienet ohuiksi viipaleiksi. Kuutioi maustekurkku ja hienonna yrtit valmiiksi. 2. Kuullota: Kuullota sipulit ja valkosipuli oliiviöljyssä kattilassa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää sieniviipaleet ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää sitten joukkoon oliivit, kaprikset ja maustekurkkukuutiot. Sekoita ja kuumenna hetki. 3. Keitä liemi: Lisää kalaliemi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia, jotta maut sekoittuvat. 4. Kypsennä kala: Lisää lohikuutiot liemeen ja hauduta miedolla lämmöllä, kunnes kala on juuri kypsää. 5. Viimeistele: Lisää joukkoon hienonnetut yrtit. Tarkista suola ja säädä maku kohdalleen. Tarjoa heti esimerkiksi rapeakuorisen leivän kanssa.

Prosciutto-pinsa
Ainekset: Pinsa Romana -pohja, Coop prosciutto crudo -ilmakuivattua kinkkua, Gorgonzolaa tai muuta aromikasta sinihomejuustoa, Herkku grillattua paprikaa, munakoisoa ja kesäkurpitsaa, Delizie di Calabria Chili -hunajaa ja Rucolaa.
Valmistus: Lämmitä uuni 225°C. Aseta pinsa uunipellille ja sivele se kevyesti oliiviöljyllä. Paista kuumassa uunissa kullanruskeaksi. Nosta lämmin pinsa leikkuulaudalle ja levitä kinkkua ja gorgonzolaa päälle maun mukaan. Grillatut paprikat, munakoisot ja kesäkurpitsat voit leikata pienemmiksi, jotta pinsa on helppo syödä sormin ja kasviksia on jokaisella palalla. Viimeistele tuoreella rucolalla sekä valuttamalla hieman chili-hunajaa täytteiden päälle. Leikkaa pinsa 6-8 palaan ja nauti.

Go'Vege-pinsa
Ainekset: Pinsa Romana -pohja, Baba-hummusta, Herkku grillattua paprikaa, munakoisoa ja kesäkurpitsaa, tuoreita kirsikkatomaatteja tai tomaattia, Herkku pestoa tai vegaanista pestoa (resepti alla).
Valmistus: Lämmitä uuni 225°C. Aseta pinsa uunipellille ja sivele se kevyesti oliiviöljyllä. Paista kuumassa uunissa kullanruskeaksi. Nosta lämmin pinsa leikkuulaudalle ja levitä sen päälle hummusta kauttaaltaan. Leikkaa tomaatit sekä paprika-, munakoiso- ja kesäkurpitsasiivut sopivan kokoisiksi ja asettele ne ympäri pinsaa. Viimeistele pestokastikkeella.

Vegaaninen rucolapesto
Ainekset: 2 dl tuoretta pinaattia, 2 dl rucolaa, 0,5 dl vihreitä oliiveja, 1,5 rkl ravintohiivaa, 0,5 dl oliiviöljyä, 1 rkl agavesiirappia, 0,5 ruukkua basilikaa, 0,5 tl suolaa ja 0,5 dl pinjansiemeniä.
Valmistus: Paahda pinjansiemenet. Lisää kaikki aineet korkeaan kulhoon ja sekoita karkeaksi sauvasekoittimella. Tarkista sopiva suolan määrä.
Italian S-M-P -pinsa
Ainekset: Pinsa Romana -pohja, Coop Napolin Salamia, Coop Mortadellaa, Coop Prosciutto Crudo -ilmakuivattua kinkkua, Burrataa, Herkku oliiviöljyä, basilikaa ja mustapippuria.
Valmistus: Lämmitä uuni 225°C. Aseta pinsa uunipellille ja sivele se kevyesti oliiviöljyllä. Paista kuumassa uunissa kullanruskeaksi. Nosta lämmin pinsa leikkuulaudalle ja asettele sen päälle tasaisesti eri leikkeleitä. Nosta burrata nesteestään ja revi se auki pinsan päällä, levittäen ympäri pinsaa. Viimeistele oliiviöljyllä, tuoreilla basilikanlehdillä ja ripauksella rouhittua mustapippuria.

Graavilohipinsa
Ainekset: Pinsa Romana -pohja, Fish Marketin graavilohta, Kotimaista crème fraîchea, kurkkua ohuena viipaleena, tuoretta pinaattia, sitruunamehua, oliiviöljyä ja sormisuolaa.
Valmistus: Lämmitä uuni 225°C. Aseta pinsa uunipellille ja sivele se kevyesti oliiviöljyllä. Paista kuumassa uunissa kullanruskeaksi. Nosta lämmin pinsa leikkuulaudalle ja anna jäähtyä hetken. Levitä sen päälle kevyesti kauttaaltaan ranskankermaa (crème fraîche). Laita tuoreet pinaatinlehdet ja kurkkuviipaleet ranskankerman päälle ja asettele graavilohisiivut tasaisesti kaikkialle. Viimeistele tilkalla sitruunamehua ja oliiviöljyä. Mausta kevyesti sormisuolalla tarvittaessa.

Vaahtokarkki & vaniljacreme -pinsa
Ainekset: Pinsa Romana -pohja, vaniljacremeä (resepti alla), vaahtokarkkeja, granaattiomenan siemeniä ja sitruunamelissaa.
Valmistus: Lämmitä uuni 225°C. Aseta pinsa uunipellille ja sivele kevyesti oliiviöljyllä. Paista kullanruskeaksi. Nosta leikkuulaudalle ja anna jäähtyä hieman. Levitä vaniljacremeä tasaisesti kaikkialle ja asettele vaahtokarkkeja ympäriinsä. Pienet vaahtokarkit voit laittaa kokonaisina, mutta suuremmat kannattaa viipaloida pienemmiksi. Viimeistele granaattiomenan siemenillä ja koristele sitruunamelissan lehdillä.
Vaniljacreme: 150 g Kotimaista crème fraîchea, 0,8 dl kermaa ja 1 rkl vaniljasokeria. Valmista vatkaamalla crème fraîche ja kerma vaahdoksi, mausta lopuksi vaniljasokerilla.
Tryffelimozzarella & tomaatti -pinsa
Ainekset: Pinsa Romana -pohja, tryffelimozzarellaa (resepti alla), kirsikkatomaatteja tai tomaattia, basilikaa ja mustapippuria.
Valmistus: Lämmitä uuni 225°C. Aseta pinsa uunipellille ja sivele se kevyesti oliiviöljyllä. Paista kuumassa uunissa kullanruskeaksi. Nosta lämmin pinsa leikkuulaudalle ja levitä tryffelimozzarellaa päälle kauttaaltaan. Ripottele päälle reilusti viipaloituja kirsikkatomaatteja. Viimeistele basilikanlehdillä ja ripauksella rouhittua mustapippuria.

Tryffelimozzarella
Ainekset: 150 g (1 prk) Kotimaista crème fraîchea, 0,5 tl tryffeliöljyä, 0,25 tl mustapippuria, 1,5 rkl sitruunamehua, pienen sitruunan raastettu kuori, 0,75 tl suolaa ja 250 g buffalo mozzarellaa.
Valmistus: Vatkaa crème fraîche vaahdoksi. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. Pilko mozzarella lohkoiksi ja nostele kerman sekaan. Stracciatella-tyyppisen juuston saat repimällä mozzarellan hienommaksi. Anna juuston maustua kylmässä noin puoli tuntia.
Sinua saattaa kiinnostaa myös
Helpot arkiruokareseptit
Helpot, nopeat ja maukkaat reseptit koko perheelle.
Ihastu uutuuksiin
Tutustu uutuustuotteisiin ensimmäisten joukossa.
Etsitkö inspiraatiota?
Lisää herkullisia ideoita ja ajankohtaisia teemoja.