Tuotteet

Ihanat Italian maut

Italialaisen keittiön salaisuus on puhtaat maut ja laadukkaat raaka-aineet. Ruokaan intohimoisesti suhtautuvat italialaiset loihtivat näin yksinkertaista, mutta aivan vastustamattoman hyvää kotiruokaa.

Italialaisen keittiön kulmakiviä ovat maukkaat tomaatit, herkulliset juustot kuten mozzarella ja parmesaani, oliiviöljy, valkosipuli, tuoreet yrtit sekä tietysti vehnä. Niistä syntyvät koko maailman tuntemat klassikot kuten pizza, pasta, risotto ja bruschetta.

Italialaiset juustot

Näytä kaikki

Italialainen jälkiruoka

Näytä kaikki

Valmisruoka Italian tyyliin

Näytä kaikki

Tuoreita makuja

Näytä kaikki

Kuinka Italiassa syödään?

Aamupalaksi italialaiset nauttivat usein vain pikaisen espresson ja lounaskin syödään vasta iltapäivän puolella. Illallinen nautitaan nimensä mukaisesti illalla. Perinteisesti makuhermot herätellään aterian aluksi aperitiivilla. Alkupaloiksi eli antipastoksi sopii pieni maisteltava kuten marinoidut kasvikset tai leikkeleet. Primo piatto eli ensimmäinen lautanen on usein annos pastaa, keittoa tai risottoa.

Kun pahin nälkä on jo taltutettu, riittää secondi piattiksi eli pääruoaksi pienempikin annos esimerkiksi lihaa tai kalaa – usein ilman lisukkeita. Seuraavaksi hengähdetään hetki vaikkapa juustopalan voimin ennen ihanaa jälkiruokaa kuten tiramisua tai pannacottaa. Ja aterian kruunaa tietysti espresso, italiaksi caffè.