Tuotteet

Näin paistat parhaan pihvin - katso vinkit pihvin paistamiseen!

Näin paistat parhaan pihvin - katso vinkit pihvin paistamiseen!

MUISTILISTA PIHVIN PAISTAMISEEN

- Laadukas, murea liha on kaiken A ja O. Valitse pihviksi mureaa lihaa, esimerkiksi pihvihärän sisä- tai ulkofileetä. Parhaassa pihvilihassa rasvaa on lihassyiden välissä, jolloin lihaa kutsutaan marmoroituneeksi.

- Älä paista lihaa jääkaappikylmänä. Ota liha huoneenlämpöön lämpiämään noin 30 minuuttia ennen paistamista

- Muista maustaminen. Kuivaa lihan pinta talouspaperilla ja mausta liha suolalla sekä pippurilla juuri ennen paistamista.

- Käytä paksupohjaista pannua paistamiseen. Paras pihvipannu on valurautainen tai muu paksupohjainen paistinpannu. Kuumenna pannulla pihvin paistamista varten voita tai tilkka öljyä ja voita. Pannu on sopivan kuuma, kun seos on kullanruskeaa eikä se enää kupli.

- Anna pihville tilaa. Lisää pihvit pannulle ja jätä pannulle tilaa. Paistettava liha saa täyttää korkeintaan puolet pannusta. Jos pannu on liian täynnä, se jäähtyy ja pihvin nesteet valuvat ulos.

- Paistoaika kypsyysasteen mukaan. Pihvin paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta. Käännä ohuemmat pihvit, kun lihasnestettä alkaa pisaroida pinnalle. Pihvi käännetään paistamisen aikana vain kerran. Paksuilla pihveillä pannulla paistamisen tarkoituksena on sulkea lihan pinta, jotta liha pysyy mehevänä.

- Kypsennä loppuun uunissa. Loppukypsennys tehdään uunissa, joka kypsentää lihan valmiiksi, mutta ei polta eikä kuivata sitä. Laita pihvit pannulta uuninkestävään astiaan, jossa noin 4 cm korkeat, fileen keskiosasta leikatut pihvit kypsyvät 150 asteessa puolikypsäksi (medium) noin 6 minuutissa ja kypsäksi (well done) noin 12 minuutissa.

- Anna lihan levätä. Lihasnesteet pysyvät pihvin sisällä ja liha on kauniin näköistä, kun annat sen levätä noin 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.

- Mausta yrteillä. Lopuksi voit vielä halutessasi maustaa pihvit yrteillä. Hyviä mausteyrttejä pihveille ovat lehtipersilja, rakuuna ja timjami.

Saatat olla myös kiinnostunut näistä