
Luumujen säilöntä
Luumujen herkullinen maku on mahdollista säilöä talven varalle yksinkertaisella menetelmällä. Nauti luumujen makeudesta ympäri vuoden!
Näin säilöt luumut
Syksyllä luumupuut notkuvat herkkuja, joiden maun saat helposti talteen. Helpointa on pakastaa tuoreet luumut sokeriliemessä lohkoina tai puolikkaina. Sokerilientä tarvitset litran yhtä luumukiloa kohti.
Luumujen pakastaminen sokeriliemessä
Valmista sokeriliemi kiehauttamalla sokeri vedessä niin, että se liukenee kokonaan. Sokeria voit laittaa oman makusi mukaan, esimerkiksi 3–6 desilitraa yhteen litraan vettä. Sokeriliemen voit myös maustaa vaikkapa tähtianiksella, vaniljalla tai kanelilla.
Kun sokeriliemi on jäähtynyt, siivilöi mausteet pois. Huuhtele luumut ja poista kivet. Pilko luumut mukavan kokoisiksi viipaleiksi ja asettele ne putipuhtaisiin pakastusrasioihin. Kaada päälle lientä niin, että luumut peittyvät. Jätä kuitenkin purkkiin pikkuisen tilaa, sillä jäätyessään neste hieman laajenee.
Ainekset luumujen säilöntään
Tutustu säilöntävinkkeihin

Luumujen säilöntä
Näin pakastat luumut sokeriliemessä.

Avomaankurkun säilöntä
Katso tästä ohje etikkakurkkujen valmistamiseen.

Punajuuren säilöntä
Säilötyt punajuuret ovat klassikko.
Sinua saattaa kiinnostaa myös

Säilö luonnon maut talteen
Säilöntä on mitä parhainta puuhaa viileneviin alkusyksyn iltoihin.

Satokauden parhaat
Suosittelemme valitsemaan tuoreet raaka-aineet aina sesongin mukaan.

Mitä Suomi ostaa?
Katso mitä naapurisi ostaa, voit myös itse löytää uusia suosikkeja.