
Punajuuren säilöntä
Punajuuret ovat monikäyttöisiä juureksia, jotka säilyvät pitkään herkullisina oikealla käsittelyllä. Ota käyttöösi perinteisen etikkasäilönnän opit ja varmista, että saat säilöttyä punajuurten maun ja aromit.
Näin säilöt punajuuret
Punajuurten säilöminen etikassa on takuuvarma klassikko. Steriloi ensin kaksi suurta lasitölkkiä esimerkiksi keittämällä. Pese 2 kg tuoreita punajuuria harjalla ja keitä ne miedosti suolatussa vedessä kypsiksi. Kuori kypsät punajuuret ja lado ne viipaleina, suikaleina tai kokonaisina lasitölkkeihin.
Valmista seuraavaksi mausteliemi. Keitä sokeria ja mausteita vedessä kymmenkunta minuuttia ja lisää etikka viimeiseksi. Kiehauta ja kaada kuuma liemi punajuurten päälle niin, että ne peittyvät kokonaan. Sulje kansi ja anna jäähtyä. Säilytä kylmässä, anna maustua ainakin viikon verran.
Mausteliemi
6-8 dl vettä, 1 tl neilikkaa, 10 valkopippuria, 1 rkl suolaa, 3 dl sokeria, 4 dl väkiviinaetikkaa, piparjuurilastuja
Ainekset etikkapunajuuriin
Tutustu säilöntävinkkeihin

Luumujen säilöntä
Näin pakastat luumut sokeriliemessä.

Avomaankurkun säilöntä
Katso tästä ohje etikkakurkkujen valmistamiseen.

Punajuuren säilöntä
Säilötyt punajuuret ovat klassikko.
Sinua saattaa kiinnostaa myös

Säilö luonnon maut talteen
Säilöntä on mitä parhainta puuhaa viileneviin alkusyksyn iltoihin.

Satokauden parhaat
Suosittelemme valitsemaan tuoreet raaka-aineet aina sesongin mukaan.

Mitä Suomi ostaa?
Katso mitä naapurisi ostaa, voit myös itse löytää uusia suosikkeja.