Tuotteet
Äyriäisten kuninkaaksikin kutsutun hummerin käsittely on helppoa kun keittiöstäsi löytyy oikeat välineet.

Näin käsittelet hummeria

HERKUSTA LÖYDÄT PAKASTETUT JA TUOREET HUMMERIT

Useimmiten hummerit myydään Suomessa ja Herkussa pakastettuna ja niitä on saatavilla ympäri vuoden. Tuoreita, keitettyjä hummereita on tarjolla kalatiskissä yleensä joulun ja uuden vuoden aikaan ja muuten niitä saa tilauksesta. Lähtökohtana on, että kaikki myytävä hummeri on MSC-sertifioitua hummeria.

Voit myös tilata hummerit Herkun verkkokaupasta

KEITETYN HUMMERIN KÄSITTELY

Hummerin avaamiseen ja syömiseen tarvitset terävän vahvan kokkiveitsen, mielellään hummeripihdit tai pihtimallisen pähkinänsärkijän sekä cocktailtikkuja tai hummerihaarukan. Myös vahvat sakset, esimerkiksi lintu- tai kalasakset, ovat käytännölliset.

Sulata pakastettu hummeri hitaasti jääkaapissa. Jos aiot valmistaa esimerkiksi gratinoitua hummeria, leikkaa terävällä veitsellä äyriäinen halki aloittaen silmien välistä ja poista suoli sekä pään takana oleva mahalaukku.

Väännä pyrstö irti panssarista. Mahdollisesti mukana tuleva mäti on syötävää, kuten käytännöllisesti katsoen kaikki muukin hummerin sisällä. Myös rintapanssarin sisällä on jonkin verran syötävää valkoista lihaa, jonka saat esiin avaamalla panssarin ylä- ja alapuolet kuin saranan ja noukkimalla lihat tikulla tai hummerihaarukalla. Pienten jalkojen sisällä olevan lihan voi syödä, vaikka sen irrottaminen onkin melkoista askartelua.

Yksi hauska tapa saada jalkalihat ulos on se, että asetat raajan pöydälle ja esimerkiksi viinipulloa käyttäen kaulit jalan litteäksi, jolloin liha puristuu ulos.

Leikkaa pyrstöpanssari halki. Tämä käy kaikkein helpoiten saksilla, mutta onnistuu myös veitsellä. Vedä pyrstöliha ulos ja poista sisältä suoli.

Irrota saksen liikkuva osa vääntämällä ja tyhjennä se tikulla tai haarukalla. Murskaa isomman osan kuori (varovasti) kuin se olisi pähkinä ja poimi lihat talteen. Jollei sinulla ole pihtejä käytössä, kuoren saa rikki myös veitsellä, mutta se lisää hieman haastekerrointa. Saksien varret saat niin ikään rikki joko pihdeillä tai saksilla.

Saatat olla myös kiinnostunut