Tuotteet

Rapujen keittäminen

← Lisää vinkkejä rapujuhliin

Ravut pestään ensin huolellisesti ja keitetään liemessä, jossa on juuri oikea suola-sokeritasapaino sekä tietysti runsaasti tilliä tuomassa makua. Erityisen tärkeää on, että ravut ovat eläviä ja keittämisen jälkeen kylmäketju ei katkea. Mikäli rapujuhlat ovat kovin kaukana sieltä mistä ravut ostetaan, on helpointa ostaa pakastettuja rapuja, jotka sopivasti sulavat matkalla. Pakasteravut kannattaa kylvettää elvytysliemessä.

Ainekset rapujen keittämiseen

Näin keität ravut

  1. Huuhdo ravut kylmässä vedessä ja harjaa puhtaiksi.
  2. Mittaa kylmää vettä ja leikattua kruunutilliä isoon kattilaan. Kiehauta vesi ja lisää suola, sokeri ja pippurit.
  3. Laske viisi rapua kerrallaan voimakkaasti kiehuvaan veteen. Kun viimeiset ravut ovat vedessä, lasketaan keittoaika. Keittoaika on viisi minuuttia siitä, kun vesi lähtee uudestaan kiehumaan.
  4. Nosta kattila seisomaan kylmään veteen, jotta ravut jäähtyisivät nopeasti. Vaihda vielä tillinkukinnat uusiin tuoreisiin.

Pakasterapujen valmistaminen

Pakasteravut on jo keitetty valmiiksi, mutta nekin kaipaavat liemen maustuakseen.

Elvytysliemi pakasteravuille

Näin sulatat pakasteravut

  1. Keitä rapujen sulatusta varten liemi vedestä, merisuolasta ja sokerista.
  2. Lisää tilli ja jäähdytä liemi kylmäksi.
  3. Laita ravut jäisinä suoraan pakkauksesta kylmään liemeen. Siirrä astia kylmään ja anna rapujen sulaa ja maustua vähintään kahden tunnin ja korkeintaan vuorokauden ajan.
  4. Ennen tarjoilua poista ravut liemestä ja valuta ne.
  5. Asettele valuneet ravut tarjoiluvadille ja nosta tarjolle tillillä ja sitruunanlohkoilla koristeltuna.