
Arkiruokaa
Tänäänkin maistuu hyvä ruoka. Hyvä arkiruoka voi olla sekä helppoa, edullista että terveellistä. Tutut ruoat ovat usein sujuvan arjen perusta, mutta joskus mukava kokeilla sesongin antimia tai jotain ihan uutta. Herkullista päivää!
Lisää mainioita reseptejä löydät Yhteishyvästä.
Päivällinen helposti
Vatsat täyteen vähällä vaivalla.
Arkiruoka illaksi: savutofuwokki
Ainekset: 300 g kylmäsavustettua tofua • ½ rkl rypsiöljyä • (1 pkt) käyttövalmiita kasviksia • 200 g täysjyvänuudelia • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä • 2 rkl soijaa (vähemmän suolaa) • 1 rkl riisiviinietikkaa
Valmistus: Valuta tofu ja kuivaa sen pinta. Kuutioi ja paista öljyssä pannulla, kunnes pinta saa väriä. Lisää kasvikset ja paista käännellen noin 5 min. 2. Keitä nuudelit. 3. Lisää nuudelit ja mausteet wokkiin. Tarjoa heti.

Arkiruoka illaksi: kesäkurpitsalasagne
Ainekset: 800 g kesäkurpitsaa • 1 sipuli • 2 valkosipulinkynttä • 400 g jauhelihaa • 400 g (1 tlk) tomaattimurskaa • 2 rkl tomaattisosetta • 1 tl oreganoa • ½ tl suolaa • ½ tl mustapippuria rouhittuna • 250 g mozzarellajuustoa • 75 g juustoraastetta
Valmistus: Huuhtele kesäkurpitsat ja viipaloi ne pituussuunnassa noin puolen sentin paksuisiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää sipulit ja mausteet loppuvaiheessa, kunnes sipulit ovat kuullottuneet. Lisää tomaattimurska, tomaattisose ja mausteet. Kiehauta. Valuta ja viipaloi mozzarella. Lado uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihakastiketta ja mozzarellaa. Jätä päällimmäiseksi kesäkurpitsaa ja ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä uunissa 200 °C:ssa noin 40 minuuttia.

Arkiruoka illaksi: broileribolognese
Ainekset: 400 g broilerin jauhelihaa • 300 g täysjyväspagettia • 1 sipuli • 1 valkosipulinkynsi • 1 porkkana • 1 (200 g) kesäkurpitsa • 780 g (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa • 1 kana-annosfondi • 2 tl oregano • 1 rkl balsamiviinietikkaa • ½ tl sokeria • ¼ tl suolaa • 2 dl kaurakasvirasvasekoitetta • 1 rkl rypsiöljyä (paistamiseen)
Valmistus: 1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. 2. Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä. 3. Kuori ja hienonna sipulit. Pese porkkana ja kesäkurpitsa, poista kannat ja raasta kasvikset. 4. Ruskista jauheliha öljyssä paistokasarissa. Lisää kasvikset ja kuullota pari minuuttia. Lisää tomaattimurska, fondi ja mausteet, hauduta kannen alla 5–10 minuuttia. 5. Sekoita kasvirasvasekoite kastikkeeseen ja kuumenna. Lisää valutettu pasta ja sekoita.


Sinua saattaa kiinnostaa myös
Helpot arkiruokareseptit
Helpot, nopeat ja maukkaat reseptit koko perheelle.
Lastenkutsut ja kaverisynttärit
Kokosimme helpot synttäritarjoilut ja koristeet.
Kotivara kerralla kuntoon
Kotivara on fiksua varautumista poikkeustilanteisiin.
Kurkkaa viikon kampanjat!
Katso tästä huikeat hintaedut ja edulliset erikoiserät.
Kokeile vikkelää robokuljetusta
Robottimme rullaavat luoksesi ympäri Suomea.
Testaa nopeaa tunnin toimitusta!
Tee tilaus ja kumppanimme Wolt tuo ostoskassit ovellesi.